01:13

FILMSKA RADIONICA FRKA: Kulturna tradicija u srcu Šumadije

SEDMA UMETNOST

FILMSKA RADIONICA "FRKA": Kulturna tradicija u srcu Šumadije

Srbija -

U kragujevačko pozorište ove nedelje je ušetala sedma umetnost. Počela je filmska radionica Frka koja postaje već kulturna tradicija Šumadije, a svi zainteresovani imaju priliku da besplatno uče kako da napišu scenario i filmsku kritiku.

Polaznici šeste filmske radionice Frka uče osnove pisanja scenarija i filmske kritike. Pored lepog iskustva, neki od njih smatraju da je to neizostavna stanica na putu do svog u sedmoj umetnosti.

- Ove godine sam upisao filmsku i televizijsku režiju na FDU. Želeo sam da proširim svoje znanje što više mogu, tako da je ovo pun pogodak - rekao je jedan od polaznika.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Na Frku tradicionalno dolaze učesnici i iz drugih gradova Srbije i nema starosnih ograničenja, ali je svake godine najviše srednjoškolaca.

Polaznici na radionice dolaze sa svojim idejama za filmsku priču, a potom sa različitim predavačima, uz savete i sugestije prolaze kroz čitav proces stvaranja novog sveta na papiru. Na kraju, svako od njih kurs završi sa svojim prvim scenarijima.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Osim pisanja za film, polaznici uče i kako da pišu o ostvarenjima, pa prolaze kroz niz radionica koje su posvećene filmskoj kritici.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:42

JELENA TRIVAN U USIJANJU DANA: Srbija zadovoljava kriterijume Holivuda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja