BORBA PROTIV KORONE: U Kraljevu do danas obavljeno 89.565 vakcinacija, obe doze primila 44.003 građana
Foto: Zorana Jevtić

vakciniši se i ti!

BORBA PROTIV KORONE: U Kraljevu do danas obavljeno 89.565 vakcinacija, obe doze primila 44.003 građana

Srbija -

Od početka masovne imunizacije stanovništva protiv bolesti “Covid-19”, u Kraljevu je ukupno vakcinisano 89.565 građana, prvu dozu vakcine primile su 45.562 osobe, dok su drugom dozom različitih vakcina imunizovana 44.003 stanovnika, pokazuju podaci Doma zdravlja “Kraljevo”.

Od 6. aprila, kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina na portalu eUprava, kinesku “Sinofarm” vakcinu primile su 13.742 osobe, “Fajzer” vakcinu njih 3.676, a vakcinu “Sputnjik V” 786 građana.

Vakcinacija u Kraljevu i dalje se nesmetano obavlja na vakcinalnim punktovima u Novoj hali sportova u naselju Ribnica, radnim danima i subotom, od 8 do 16 časova, kao i u 12 seoskih ambulanti.

Služba kućnog lečenja Doma zdravlja „Kraljevo“ prati dopunjene spiskove nepokretnih osoba i vakciniše ih prvom i drugom dozom vakcina.

Po preporuci izabranog pedijatra, u kraljevačkoj Novoj hali sportova mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina “Fajzer” vakcinom, dok se istovremeno raspoloživim vrstama vakcina mogu imunizovati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Vakcinacija dece uzrasta od 12 do 15 godina preporučuje se kod dece sa komorbiditetima, kao i kod gojazne dece, uz prethodno dobijeno mišljenje pedijatra subspecijaliste iz odgovarajućih oblasti. Vakcina se može primeniti i kod ostale dece uzrasta od 12 do 15 godina, uz saglasnost roditelja i mišljenja pedijatra.

Vakcinacija protiv Covid-19 dece navedenog uzrasta sprovodi se u službama za zdravstvenu zaštitu dece nadležnih domova zdravlja, kao i na pedijatrijskim odeljenjima opštih bolnica i u pedijatrijskim ustanovama na tercijarnom nivou zdravstvene zaštite.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track