VRANJE: Besplatni preventivni pregledi bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice
Foto: Kurir/T.S.

u naredna dva vikenda

VRANJE: Besplatni preventivni pregledi bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice

Srbija -

U Zdravstvenom centru Vranje u naredna dva vikenda organizovani su preventivni zdravstveni pregledi, saopštavaju iz Zdravstvenog centra Vranje.

Građani će biti u prilici da predstojećeg i narednog vikenda odrade rendgen, laboratoriju, specijalističke preglede, oftalmološke, ginekološke, internističke, urološke, preglede na Odeljenju za dermatovenerologiju, Hirurgiji, ORL preglede.

Pregledi za najmlađe obavljaće se u Službi za zdravstvenu zaštitu dece.

Na preglede mogu doći svi bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje kod Republičlkog fonda za zdravstveno osiguranje, ili ga nemaju.

Zdravstveni centar Vranje biće ova dva predstojeća vikenda otvoren za besplatne preventivne preglede.

"Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nastavlja sa aktivnostima koje za cilj imaju promociju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja i poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje", napominju iz Zdravstvenog centra Vranje.

Preventivni pregledi, će se raditi kada je u pitanju Dom zdravlja Vranje u prostorijama kao i u svakodnevnom režimu rada. Za Opštu bolnicu Vranje, bolnički internistički pregledi su u prostorijama gde se i inače rade pregledi ove vrste u Domu zdravlja Vranje. Bolnički oftalmološki u ordinaciji za oftalmologiju koja se nalazi pored prostorija Službe hitne medicinske pomoći, ORL pregledi su u njihovoj privremenoj ambulanti u Domu zdravlja Vranje.

Ginekološki pregledi će se raditi u Službi za ginekologiju i akušerstvo, radiološki pregeldi će se raditi u Službi za radiologiju i ultrazvučnu dijagnostiku, urološki pregledi u ambulanti Službe za urologiju, pregledi iz hirurgije u ambulanti Službe za opštu hirurgiju, uz napomenu da će se u subotu raditi samo kolorektalni problemi, ističu iz Zdravstvenog centra Vranje.

Nadležni napominju da će u svim holovima koji vode ka ordinacijama i ambulantama gde se rade zdravstveni preventivni pregledi biti prisutna službena lica koja će upućivati pacijente.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track