DRINA JE SAMO JEDNA: Sutra se održava tradicionalna regata od Malog Zvornika do Žićine plaže!
Foto: Kurir/T. Ilić

spremni za start

DRINA JE SAMO JEDNA: Sutra se održava tradicionalna regata od Malog Zvornika do Žićine plaže!

Srbija -

LOZNICA – Petnaesta turističko-rekreativna manifestacija “Drina je samo jedna”, biće održana sutra (7. avgu) na deonici od Malog Zvornika do ‘’Žićine plaže’’ u Banji Koviljači, kada će se u čamcima i drugim plovilima ponovo naći stanovnici tri grada, Loznice i Malog Zvornika sa desne i Zvornika (RS) sa leve obale ove reke.

Kako je ranije najavio Dejan Stalović, gradski menadžer, start regate je kao i prethodnih godina u deset časova, nizvodno od HE ‘’Zvornik’’, kod hotela u Malom Zvorniku, a plovila i regataši bi posle plovidbe duge sedamnaest kilometara na’’Žićinu plažu’’ u Banji Koviljači, treba da stignu oko 14 časova.

Kao i prethodnih godina organizitori manifestacije “Drina je samo jedna” su Grad Loznica u saradnji sa malozvorničkom opštinom, MZ Banja Koviljača i Gradom Zvornikom (RS) što joj daje karakter međunarodne. Regata je prilika je da se predstave sve lepote Drinue, rečni turizam, turistički potencijali, ovoga dela Podrinja, posebno Banje Koviljače, Loznice i Malog Zvornika.

Loznica, Regata kod Malog Zvornika
foto: Kurir/T. Ilić

Prvi put na čelu regate biće novi kapetan Milan Nedeljković, član Gradskog veća. Kotizacije nema ni ove godine i regata je besplatna za sve učesnike, a osim dobre volje za plovidbu je potrebno i poštovanje pravila regate koja će na startu dobiti svi učesnici. Za sve učesnike regate, ali i one koji dođu da ih sačekaju na ‘’Žićinoj plaži’’ biće tradicionalno pripremljen vojnički pasulj, za muziku je zadužen di-džej, a ove godine u okviru manifestacije zakazano i revijalno takmičenje u ribolovu za odrasle i decu, od 7 do 18 godina koja mogu učestvovati samo uz prisustvo roditelja.

U obe kategorije za prva tri najbolja ribolovca obezbeđene su nagrade, a pecanje će trajati dok regata plovi rekom. Inače, za učesnike i ljubitelje regate, sutra će do mesta starta biti obezbeđen besplatan autobuski prevoz sa gradske Autobuske stanice u osam časova i iz centra Banje Koviljače pola sata kasnije, saopšteno je iz gradske uprave. Organizatori kažu da je bezbednost na prvo mestu pa će i ovoga puta biti angažovane sve neophodne službe kako bi plovidba protekla bez problema.

Loznica, Regata kod Malog Zvornika
foto: Kurir/T. Ilić

Očekuje se da se krivudavom Drinom otisne veliki broj regataša koji prošle godine zbog pandemije nisu mogli da uživaju u druženju na smaragdnoj reci. Prethodnih godina uglavnom je put Žićine plaže kretalo više od dve stotine raznih plovila, sa oko hiljadu učesnika, a hoće li ih ove godine biti više videće se na sutrašnjem startu. Vremenska prognoza kaže da će sutra u lozničkom kraju biti maksimalno 32 stepena pa su uslovi odlični da se dan provede na vodi.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track