PONOVO U LOZNICI: Ovog vikenda preventivni pregledi u Opštoj bolnici i Domu zdravlja
Foto: Kurir/T.I.

od 8 do 14 časova

PONOVO U LOZNICI: Ovog vikenda preventivni pregledi u Opštoj bolnici i Domu zdravlja

Srbija -

U lozničkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja ''Dr Milenko Marin'' predstojećeg vikenda će od 8 do 14 časova biti organizovani besplatni preventivni pregledi, saopšteno je danas iz ovih ustanova.

Kako se ističe preventivni pregledi namenjeni su isključivo osobama koje se godinama nisu javljale kod lekara kao i za one koji nemaju zdravstveno osiguranje. Ističe se i da pregledi nisu namenjeni hroničnim bolesnicima, koju su na redovnim terapijama, jer se oni javljaju svojim izabranim lekarima.

Ustanove ističu da će ovi pregledi biti obavljani u prostorijama Doma zdravlja, pored Hitne službe, i da će u prizemlju biti punkt za javljanje građana. Svima će biti merena temperatura i i sa svakim obaviti razgovor radi prikupljanja svih informacija bitnih za otkrivanje stvarne prirode bolesti i tačno postavljanje dijagnoze kako ne bi došlo do mešanja zdravih sa kovid pacijentima.

Ko dođe moći će da obavi laboratorijske analize, kontroliše šećer u krvi, uradi opšti lekarski pregled, EKG, pregled srca i pluća. Preglede će obavljati lekari Doma zdravlja ''Dr Milenko Marin“ specijalisti opšte medicine, a po potrebi pacijenti će na dalji pregled biti upućivani kod specijalista Opšte bolnice.

Pre nekoliko godina Ministarstva zdravlja je u srpskim zdravstvenim ustanovama pokrenulo akciju preventivnih pregleda što je dobro došlo građanima da provere svoje zdravstveno stanje, a posebno onima bez zdravstvenog osguranja. Takva praksa prekinuta je zbog pandemije, a sada će biti obnovljena.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track