BESPLATNI PREGLEDI U VARVARINU ZA VIKEND: Od 8 do 14 i bez zdravstvene knjižice kod interniste i ginekologa
Foto: Kurir/Ž.M.

Velika akcija Doma zdravlja “Dr Vlastimir Godić” iz Varvarina

BESPLATNI PREGLEDI U VARVARINU ZA VIKEND: Od 8 do 14 i bez zdravstvene knjižice kod interniste i ginekologa

Srbija -

VARVARIN - Dom zdravlja “Dr Vlastimir Godić” iz Varvarina danas i sutra organizuje besplatne preventivne preglede građana i građanki ove pomoravske opštine.

Prema rečima direktorke ove zdravstvene ustanove dr Jasmine Rakić, pregledi su planirani u terminima od 8 do 14 sati u subotu i nedelju.

- Građani svoje zdravlje mogu proveriti u subotu, 7. avgusta, kod interniste dr Milivoja Petkovića i u nedelju, 8. avgusta, kod ginekologa dr Danijele Milojković Pantić, a laboratorija će raditi u nedelju.

Akcija se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, sa ciljem omogućavanja bolje kontrole zdravlja i unapređenja kvaliteta zdravlja. Pregledi su besplatni za sve građane, ali i poseban poziv upućuje stanovnicima opštine Varvarin koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu, da se odazovu ovoj akciji i da provere svoje zdravlje.

Prilikom preventivnih zdravstvenih pregleda, građani će imati priliku da obave razgovor sa lekarima i, u slučaju potencijalnih simptoma, dr Petković i dr Milojković Pantić će ih upućivati na odgovarajuće specijalističke preglede, dijagnostiku i lečenje, ističe dr Rakić.

Direktorka kaže da je glavni cilj obuhvatiti što veći broj građana, bez zakazivanja, a posebno građane bez zdravstvenog osiguranja, jer su prevencija i rano otkrivanje bolesti jedan od vodećih faktora za očuvanje zdravlja stanovništva.

Ovakve akcije pre pandemije korone virusa izazvane bile su redovne, od 2017. godine mesečno su se organizovale širom Srbije, u domovima zdravlja i zdravstvenim centrima širom Srbije, a nakon pauze od godinu i po dana ponovo se krenulo sa akcijom kako bi, pre svega građani bez overene zdravstvene knjižice, mogli preventivno i besplatno da provere svoje zdravlje.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track