ŽUPSKA BERBA OD 16. DO 19. SEPTEMBRA: 4 dana svetkovine u slavu božanskog napitka ali u skladu sa merama protiv korone
Foto: youtube screenshot

Velika tradicionalna manifestacija u Aleksandrovcu

ŽUPSKA BERBA OD 16. DO 19. SEPTEMBRA: 4 dana svetkovine u slavu božanskog napitka ali u skladu sa merama protiv korone

Srbija -

Organizacioni odbor velike tradicionalne manifestacije “Župska berba”, odlučio je da se ova svetkovina grožđa, vina, kulture, turizma i zabave, 57. put, održi u Aleksandrovcu od 16. do 19. septembra ove godine.

Najveća svetkovina božanskog napitka u Srbiji i ove godine okupiće mnogbrojne vinogradare i vinare i sve ljubitelje ovog rajskog nektara iz zemlje i inostranstva. U čuvenoj Vinskoj ulici posetioci će uživati u brojnim sadržajima manifestacije - u karnevalu, defileu učesnika “Župske berbe”, a moći će da posete brojne koncerte, promocije i izložbe, kao što je Poljoprivredna izložba.

“Župska berba” se održava u Aleksandrovcu od 1963. godine, a proizvodnja vina potiče još od Rimskog doba, o čemu govori jedinstveni Muzej vinarstva i vinogradarstva u Srbiji, postavljen u prestonici Župe.

Opština Aleksandrovac i Turistička organizacija su nosioci četvorodnevne proslave u čast plodova Boga Bahusa, a biće organizovana u skladu sa svim antiepidemijskim merama Vlade Srbije.

U radu Organizacionog odbora “Župske berbe” učestvovali su poznati vinari i vinogradari Župe, a izrazili su spremnost da i finansijski podrže organizaciju ove velike i ugledne manifestacije republičkog karaktera.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track