STIŽE POMOĆ ZA RADNIKE GEOKSA KOJI SU OSTALI BEZ POSLA: Gradonačelnik Vranja održao hitan sastanak sa lokalnim privrednicima
Foto: Kurir.rs/T.S.

podrška

STIŽE POMOĆ ZA RADNIKE GEOKSA KOJI SU OSTALI BEZ POSLA: Gradonačelnik Vranja održao hitan sastanak sa lokalnim privrednicima

Srbija -

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković održao je sastanak sa lokalnim privrednicama na kome se razgovaralo o mogućnostima rešavanja problema nezaposlenosti u tom gradu i pronalaženju rešenja za radnike Geoksa koji su ostali bez posla nakon gašenja te kompanije.

Dogovoreno je formiranje Radne grupe predstavnika lokalne samouprave i privrednika u cilju utvrđivanja broja potrebnih radnika.

- Tokom sledeće nedelje lokalna samouprava raspisaće Konkurs za obuku radnika na zahtev poslodavaca. Cilj nam je da pružimo podršku lokalnim privrednicima i zajednički dođemo do rešenja u cilju smanjenja broja nezaposlenih - rekao je Milenković, a prenosi zvanični sajt grada Vranja.

Vranje
foto: T. S.

Krajem sledeće nedelje biće održan i sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede i Razvojnom agencijom Srbije.

Sastanku sa vranjskim privrednicima prisustvovali su i zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradski većnici Nebojša Zupančić i Bojan Kostić.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja