Radnici 14. oktobra predaju zahteve za narodnu kuhinju

Nemaju za hranu

Radnici 14. oktobra predaju zahteve za narodnu kuhinju

Srbija -
Zaposleni ne mogu da prežive sa prihodima koje primaju u "14. oktobru" i zbog kašnjenja zarada ne mogu da prehrane svoje porodice, navodi se o saopštenju sindikalnih organizacija

KRUŠEVAC - Odlukom oba reprezentativna sindikata Industrije mašina i komponenti "14. oktobar" u Kruševcu od sutra će zaposleni u ovoj industriji organizovano predavati zahteve za dodelu novčane pomoći i uključivanje u spisak korisnika narodne kuhinje, navodi se o saopštenju sindikalnih organizacija.

U saopštenju se navodi da zaposleni ne mogu da prežive sa prihodima koje primaju u "14. oktobru", kao i da zbog kašnjenja zarada ne mogu da prehrane svoje porodice.

"Dodatnu okolnost predstavlja i to što zaposleni, kao i članovi njihovih porodica od 6. avgusta nemaju obavezno zdravstveno osiguranje", dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da je upućen dopis direktoru Centra za socijalni rad u Kruševcu radi adekvatne pripreme za hitnu obradu zahteva zaposlenih u IMK "14. oktobar".

Zaposleni u ovoj industriji sredinom avgusta su blokirali putni pravac Kruševac - Jasika zahtevajući da ovu industriju posete predstavnici Ministarstva finansija i privrede kako bi se upoznali s njihovim problemima.

Blokadu puta organizovali su predstavnici oba reprezentativna sindikata, samostalnog i sindikata "Nezavisnost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track