DAN MLADIH OVE NEDELJE U LOZNICI I TRŠIĆU: Biciklijada u četvrtak na otvaranju programa
Foto: Kurir/T.I.

ustanovljen pre 21 godine

DAN MLADIH OVE NEDELJE U LOZNICI I TRŠIĆU: Biciklijada u četvrtak na otvaranju programa

Srbija -

Povodom Međunarodnog dana mladih koji će biti obeležen 12. avgusta, loznička Kancelarija za mlade u saradnji sa lokalnom samoupravom, Turističkom organizacijom Loznice i udruženjima građana ’’Ćuvarkuća’’ i ’’Reč i delo“, organizuje više aktivnosti koje će mlade afirmisati u smeru vođenja zdravog stila života.

Koordinator Omladinskog centra Bojan Lučić najavio je da će u sredu, od 18 časova, u Lešnici kao uvod u Dan mladih ispred kik boks i fitnes tima ’’Petrović“ Marija Petrović demonstrirati osnove kik boksa i samoodbranu. Ona će pokazati i vežbe koje omogućavaju rekreaciju celog tela, a posvetiće se i fitnesu.

Loznica, Tršić, Dan mladih
foto: Kurir/T.I.

Biciklijada’’EkoLo Tour“ otvoriće Dan mladih u četvrtak. Skup biciklista zakazan je u 9 časova ispred Vukovog doma kulture gde će se nalaziti štand Kancelarije za mlade. Deonica je dugačka šest kilometara, a voziće se do Tršića gde će učesnike čekati paviljoni sa zdravom hranom. Vođeni sloganom ’’Kroz život zdravo“ organizatori će učesnicima biciklijade omogućiti da okuse sveže ceđene sokove kao i zdrave grickalice sa željom da se pokaže da se nezdrava ishrana može zameniti zdravim namirnicama.

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih biće održan i turnir ’’Neli futsal“ 11. i 12. avgusta u cilju promocije sportske rekreacije mladih. Turnir će biti održan na terenu lozničke Gimnazije i humanitarnog je karaktera jer će jedan deo prikupljenih sredstava biti preusmeren nekoj od ugroženih porodica na teritoriji Loznice.

Poslednji događaj biće na gradskom šetalištu gde će građani moći da vide filmove sa Festivala ’’Slobodna zona’’, a svi će biti ekološkog karaktera kako bi se mladima približile teme poput zaštite životne sredine i zdravih stilova života. Namera je da mladi uvide da u današnjem svetu tehnologije treba biti svestan da je priroda nešto najvrednije i da se mora učiniti sve kako bismo je očuvali.

Inače, Međunarodni dan mladih ustanovljen je pre 21 godine od strane Ujedinjenih nacija sa ciljem da se ukaže na probleme mladih širom sveta.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track