Ministar prosvete otvara leskovačku roštiljijadu

Ministar prosvete otvara leskovačku roštiljijadu

Srbija -
Očekuje se više od pola miliona posetilaca koji će moći da uživaju u specijalitetima sa roštilja po pristupačnim prošlogodišnjim cenama, u tradiconalnim takmičenjima majstora roštilja i bogatom zabavnom rpogramu, rekla Tina Džakula iz leskovačke Turističke organizacije

LESKOVAC - Roštiljijada u Leskovcu počeće će 27. avgusta, a sedmodnevnu manifestaciju na Širokoj čaršiji otvoriće ministar prosvete i nauke u Vladi Srbije Žarko Obradović, najavljeno je iz leskovačke Turističke organizacije.

Tina Džakula iz leskovačke Turističke organizacije rekla je da se očekuje više od pola miliona posetilaca, koji će moći da uživaju u specijalitetima sa roštilja po pristupačnim prošlogodišnjim cenama, u tradiconalnim takmičenjima majstora roštilja i bogatom zabavnom rpogramu.

Centralni gurmanski događaj i ove godine biće pravljanje najveće pljeskavice na svetu.

"Prošle godine su rekordnu pljeskavicu napravili majstori "MK mesare" iz Leskovca. Bila je teška 53 kilograma, sa prečnikom od 138 centimetara. Tradicija je da se svake godine postigne novi rekord", kazala je Džakula.

Takmičenje u pripremi pljeskavice za Ginisa, čiji predstavnici i ove godine neće registrovati rekord, održaće se 30. avgusta u 18,30 sati na platou ispred robne kuće.

U Domu učenika srednjih škola će se tokom prepodneva 31. avgusta oko 100 učenika ugostiteljskih škola iz Srbije takmičiti u pripremi i serviranju jela sa roštilja, a na centralnoj pozornici će tokom večeri majstori roštilja odmeriti veštinu u spravljanju najveće pljeskavice iz ruku.

Posetioci svojevrsnog festivala roštilja će uživati i u koncertima Vlatka Stefanovskog, koji će posle defilea mažoretkinja i velikog vatromata nastupiti prve večeri, potom, Ane Bekute i orekestra Miše Mijatovica, grupe Kerber, Saše Matića, Biljane Krstić i Bistrika, a u sobotu ce nastupati Nove zvezde Granda.

Goste će na dve pozornice uveseljavati i nezaobilazni pleh orkestri sa juga Srbije i kulturno umetnička društva, predviđeni su okrugli stolovi na temu zdrave hrane, slikarske kolonije i turniri.

Generalni pokrovitelji 23. Roštiljijade su Vlada Srbije i grad Leskovac, a sponzori Pils Plus, Coca Cola, Srbijagas, Actavis i EPS drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track