SITUACIJA NIKAD TEŽA: Zbog suše i smanjenog vodostaja i centar opštine Arilje ostaje bez vode
Foto: RINA

VODOSNABDEVANJE

SITUACIJA NIKAD TEŽA: Zbog suše i smanjenog vodostaja i centar opštine Arilje ostaje bez vode

Srbija -

Tokom vikenda situacija sa vodosnabdevanjem u opštini Arilje se dodatno pogoršala, a usled najavljenih visokih temperatura veliki su izgledi da će sa restrikcijama se krenuti i u gradskom jezgru.

- Prema izveštaju direktora preduzeća za vodosnabdevanje Rzav, Arilju je jutros isporučeno nešto malo više od 400 sekundnih litara vode sa zahvata Ševelj što znači da je situacija alarmantna. Ako vam kažem da je 400 litara donja granica, onda vam je jasno da smo na pragu uvođenja restrikcija i u samom jezgru opštine i to je izgleda po prognozama verovarno scenario za dan, dva - rekao je predsednik opštine Predrag Maslar.

Arilje
foto: RINA

Prema njegovim rečima najugroženiji su visinski delovi seoskih domaćinstava a pošto vodotoci drugog reda presušuju i druga sela koja nisu u sistemu vodosnabdevanja su u problemu.

- Trenutno se dostavlja voda ugroženom satanovništvu što će se i raditi sve dok se situacija ne poboljša. Činimo sve da olakšamo meštanima ovu tešku situaciju koja nas je zadesila. Voda im je dostupna u cisternama, koje na dnevnom nivou obilaze ugrožena mesta - kaže Maslar.

Prema prvim procenama, usled sušnim dana i smanjeenog nivoa vode restrikcije bi mogle potrajati sve do početka oktobra kada se očekuju veće padavine.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja