BILANS U ČAČKU: Korona odnela još jedan život, evidentirano 16 novozaraženih
Foto: Youtube Printscreen

presek

BILANS U ČAČKU: Korona odnela još jedan život, evidentirano 16 novozaraženih

Srbija -

ČAČAK - Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminuo je jedan pacijent. Reč je o 94-godišnjoj ženi iz Čačka koja je imala pozitivan PCR nalaz.

Ovo je peti smrtni ishod u četvrtom talasu korona pandemije evidentiran u čačanskoj bolnici. Od sredine jula do danas preminule su četiri osobe iz Čačka i jedna iz Lučana. Na kovid odeljenju čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 11 pacijenata, koliko ih je bilo i juče.

Za protekla 24 sata primljen je jedan pacijent sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a nije bilo otpusta na kućno lečenje. Za sada nema bolesnika koji su priključeni na respiratore. U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 10 pregleda, od čega šest prvih.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje, za protekla 24 sata u Moravičkom okrugu potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kovid-19 potvrđen je kod 12 osoba iz Čačka, četiri iz Gornjeg Milanovca, dok u Lučanima i Ivanjici nije bilo novozaraženih. U ponedeljak je u Čačku prvu dozu vakcine primila 78 osoba, a revakcinisano je 140.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track