KURIR TELEVIZIJA

NIŠLIJKA SEDAM GODINA SA BOLESNOM SESTROM ŽIVI U POTPUNOM MRAKU! Pobedila u sudskom sporu, za STRUJU spremna da ide i do STRAZBURA

Srbija -

Nišlijka Violeta Stojiljković već sedam godina živi bez struje i sa suprugom i bolesnom sestrom čami u marku.

Do dugogodišnjeg spora sa Elektrodistribucijom je došlo zbog sumnje da je navodno skinula plombu sa strujomera, ali je nedavno oslobođena svake krivice.

"Spremam na plin, grejem vodu u balonima, pa se onda kupam... Imam sve kućne aparate, ali ne mogu da ih koristim jer nemam struju. Ono što operem, odmah obučem, ne mogu da peglam, nemoguće je", kaže napaćena žena.

Violeta Stojiljković
foto: Kurir TV

Ona navodi da će u slučaju da je ne priključe na struju, morati da pravdu potraži na sudu u Strazburu.

"Ne tražim da mi neko neštoi pokloni, nego da platim svoje troškjove. Imam pravo da kao građanka dobijem brojilo",

Kako bi se ubrzalo rešavanje problema više od 4500 domaćinstava u Nišu koja ne mogu da se priključe na električnu mrežu, lokalno rukovodstvo formiralo je Radnu grupu čija uloga je da posreduje između građana i distribicije. Na spisku je za sada 530 porodica, sa polovinom se razgovaralo, a 94 ispuinjava uslove da se vrati na mrežu, a prvih deset je dobilo rešenje za priključak.

Graonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da će u trenutku kada potpišu ugovore sa snabdevačem, moći da kažu da su uspeli.

"Otvorili smo Pandorinu kutiju jer je mnogo onih koji su bez struje, ali ima dosta nerasčišćenih imovinskog odnosa, pa su se mnogi sakrili iza tog problema", zaključila je ona.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:46

PET GODINA JOJ NISU UPLAĆIVANI DOPRINOSI! Umesto da uživa u penziji, sad radi na PIJACI! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja