DUŠA TROMORAVLJA 2021. U STALAĆU: Održana poetsko-muzička manifestacija (FOTO)
Foto: Kurir/M.Ž.

peti put

DUŠA TROMORAVLJA 2021. U STALAĆU: Održana poetsko-muzička manifestacija (FOTO)

Srbija -

Poetsko-muzička manifestacija „Duša Tromoravlja” do sada je četiri puta održavana na mestu gde se sastaju Južna i Zapadna Morava i čine Veliku Moravu, najveću srpsku reku. Peto pesničko saborovanje organizovano je u prekrasnom ambijentu Etno kuće "Moravski do", iznad Stalaća pored Južne Morave.

Duša Tromoravlja
foto: Kurir/M.Ž.

Organizator pesničkog skupa bio je Borivoje Bora Vidojković, pesnik iz Ćićevca i predsednik Opštinskog odbora SPS ove pomoiravske opštine, koji je osmislio i vodio kompletan program, a podržali su ga Udruženje pesnika Srbije - Poezija SRB sa sedištem u Kruševcu i Književni klub “Dušan Matić” iz Ćuprije.

Duša Tromoravlja
foto: Kurir/M.Ž.

Učesnici ovogodišnje manifestacije bili su: Slađana Bundalo, Miroslav Živanović, Bogdan Jevtić, Ljiljana Tamburić, Gradimir Karajović, Milosav Đukić Đuka, Prvoslav Pendić Penda, Ljubodrag Obradović, Sabah Al Zubeidi, Mile Lazarević, Hranimir Hrane Milojković, Ljubiša Veljković, Marko Veljković, Branko Ćirović Ćiro, Miroslava Mira Smiljanić iz Grad Stalaća, Zdravko Sretenović i Miroslav Mitrović iz Bagrdana, Tomislav Simić i Aleksandar Drndarević iz Ćuprije. U muzičkom programu su nastupili: Miroslav Stamenković Linda sa svojim naslednikom unukom Đorđem na harmonici i gitarista Dejan Živković. Pored pesnika i muzičara manifestaciji je prisustvovala dr Mirjana Krkić, predsednica opštine Ćićevac i drugi gosti.

Duša Tromoravlja
foto: Kurir/M.Ž.

Na manifestaciji su dodeljene nagrade i pohvale za ostvarene rezultate u protekloj godini. Za pesnikinju i pesnika Tromoravlja proglašeni su Slađana Bundalo i Miroslav Mića Živanović iz Kruševca. Kondir Gospođe Jelice pripao je Matildi Janković iz Ćuprije, a topuz Vojvode Prijezde Branku Ćiroviću Ćiri iz Ćićevca.

Nagrade slavodobitnicima je uručio predsednik žirija Ljubodrag Obradović, predsednik Udruženja pesnika Srbije - PoezijaSRB sa sedištem u Kruševcu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track