EVO ŠTA JE SVE POTREBNO ZA ULAZAK NA 60. JUBILARNI SABOR TRUBAČA: Kontrola posetilaca zbog korone vršiće se na ukupno 15 punktova
Foto: RINA

guča

EVO ŠTA JE SVE POTREBNO ZA ULAZAK NA 60. JUBILARNI SABOR TRUBAČA: Kontrola posetilaca zbog korone vršiće se na ukupno 15 punktova

Srbija -

Jubilarni 60. po redu Sabor trubača u Guči usled epidemijske situacije ove godine održava se pod drugačijim okolnostima. Kontrola posetilaca vrši se u tri prstena i na ukupno 15 punktova. Neophodno je da posedujete potvrdu o preležanom korona virusu, negativan pcr test ili potvrdu o vakcinaciji. Ukoliko to nemate omogućeno je i brzo antigensko testiranje.

Guča
foto: RINA

- Saborski odbor u Guči dao je svoj maksimum u svim kapacitetima, a svi okolni gradovi su dali podršku organizaciji i od danas krećemo sa strogim kontrolama, sa dobro organizovanim inspekcijskim nadzorom , zajedno sa republičkim i lokalnim timovima, kojih će biti oko 30 ukupno. Osim onih uobičajnih inspekcija, posebno će biti pojačan rad sanitarnih, zbog poštovanja epidemioloških mera. Nećemo biti popustljivi ni prema kome, zatvaraćemo ugostiteljske objkete gde se ne budu poštovale mere - rekla je ministarka Marija Obradović.

Guča
foto: RINA

U narednih 48 sati biće stavljena sva tri prstena oko Guče kako bi se obezbedilo sve kako je propisano.

Guča
foto: RINA

- Na prilaznim putevima ka Guči imamo pet punktova dva u Čačaku, jedan u Lučanima, jedan iz pravca Ivanjice i Kraljeva i jedan punkt na Jelici, u drugom prstenu biće sedam punktova oko same Guče, gde će ulazak kontrolisati kovid redari i naravno treći prsten u centralnom delu gde će se više povesti računa o bezbednosti, načinu ponašanja, pa i o oblačenju u samoj Guči - izjavio je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja