KRUŠEVAC OBELEŽAVA DAN MLADIH: Bogat program i mnogobrojne EDUKATIVNE I KULTURNE AKTIVNOSTI povodom 12. avgusta
Foto: screenshot

manifestacija

KRUŠEVAC OBELEŽAVA DAN MLADIH: Bogat program i mnogobrojne EDUKATIVNE I KULTURNE AKTIVNOSTI povodom 12. avgusta

Srbija -

Savet za mlade i Kancelarija za mlade, pod pokroviteljstvom grada Kruševca, a povodom 12. avgusta, Međunarodnig dana mladih, planirali su brojne aktivnosti edukativnog i kulturno zabavnog karaktera.

– Prilikom izrada plana obeležavanja 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih, želeli smo da čujemo i ispunimo želje mlade generacije našega grada i da ceo dan bude ispunjen različitim programskim sadržajima, koji su interesantni i korisni, izjavio je Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport.

Dan mladih
foto: printscreen

Manifestacija poćinje sutra u Biznis inkubator centru radionicom za mlade preduzetnike na kojoj će biti prezentovan kraći kurs programiranja. Kreativna radionica „Osnovi crtanja i slikanja“ održaće se u OŠ „Dragomir Marković“, a „Mala škola skejta“ je planirana za Skejt park u gradu pod Bagdalom.

Zabavni program će biti realizovan u večernjim satima, u 20 sati počinje koncert benda „Treća smena“ iz Kruševca u dvorištu Kulturno prosvetne zajednice, a od 21 sat žurka i noćno kupanje na otvorenim bazenima. Prema rečima Vladimira Petrovića, svi programi su besplatni, a za učešće na radionicama nije potrebna nikakva prijava.

Dan mladih
foto: printscreen

U realizaciji programa obeležavanja praznika mlade generacije svoj doprinos su dali Sportski centar, Biznis inkubator centar, Kulturni centar i pojedina udruženja i organizacije u cilju da se uveliča ova manifestacija.

Međunarodni dan mladih se u Kruševcu obeležava od 2011. godine, a kancelarija za mlade grada počela je da radi 2009. godine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track