PETLJA "SOPOT" KOD PIROTA PUŠTENA U SAOBRAĆAJ: Važna deonica značajno ubrzava putovanje do Stare planine!
Foto: Privatna arhiva

Koridori Srbije

PETLJA "SOPOT" KOD PIROTA PUŠTENA U SAOBRAĆAJ: Važna deonica značajno ubrzava putovanje do Stare planine!

Srbija -

“Koridori Srbije” pustili su u javni saobraćaj novoizgrađenu petlju-nadvožnjak „Sopot“ u Pirotu, koja, nakon izgradnje Istočnog kraka Koridora 10, povezuje postojeće državne puteve IIA reda – put br. 221 (Knjaževac-Temska-Dimitrovgrad ) i put br. 259 (Niš-Pirot)”, izjavio je Dušan Mijuk, šef projekta ovog preduzeća.

“Koridori Srbije su, kao Investitor ovog projekta, a uvažavajući zahteve meštana sedamnaest sela iz okoline Pirota, kao i zahteve lokalne samouprave, obezbedili sredstva iz ušteda u okviru zajma Evropske banke za obnovu i razvoj i izgradili vezu izmedju navedenih državnih puteva, a nakon izgradnje autoputa E-80”, rekao je Mijuk.

Stara planina, Auto put
foto: Privatna arhiva

“Pored prednosti za lokalno stanovništvo, ostvaruje se najkraća i najbrža veza Bele Palanke i Pirota sa Parkom prirode Stara planina i turističkim SP RESORT-om i daje se dodatni podsticaj razvoju turizma i opštem napretku staroplaninskih sela i gravitirajućih delova Istočne Srbije”, istakao je Mijuk.

Radove je u ugovorenom roku i prema opredeljenim sredstvima izvela kompanija Integral Inženjering, a izgrađene su dve trokrake raskrsnice sa denivelisanom saobraćajnicom, koja se preko nadvožnjaka ukršta sa autoputem E-80. Komisija za Tehnički pregled izvedenih radova dostavila je finalni Izveštaj kojim se potvrđuje da je predmetni objekat pogodan za upotrebu, nakon čega je petlja-nadvožnjak puštena u rad.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track