01:56

guča

KURIR TELEVIZIJA

SVE SPREMNO ZA 60. JUBILARNI SABOR TRUBAČA U GUČI: Organizatori obećavaju povratak korenima

Srbija -

Dragačevska prestonica Guča od 13. do 15. avgusta biće mesto okupljanja saboraša na 60. jubilarnoj trubačkoj fešti. Kurir televizija je proverila da li će nestašica vode, kao i posebne epidemiološke mere uticati na održavanje jubilarnog Sabora trubača.

Predsednik saborskog odbora Milivoje Dolović ne skriva uzbuđenje 24 sata pre dolaska posetilaca koji će, kako kaže, proći kroz tri kontrolna prstena.

"Velika je odgovornost kada imate tradiciju od 60 godina. Imamo malo specifičnu situaciju zbog epidemije, ali mere su sprovedene do samog kraja. Oko Guče se nalaze tri prstena, prvi čine pet punktova, dva u Čačku, jedan u Lučanima, i po jedan na ulazu u Guču i na Grabovu u pravcu Guča-Čačak. Na tom punktu će biti medicinski radnici koji će vršiti besplatno antigensko testiranje za goste koji nisu preležali koronu ili nemaju potvrdu da su vakcinisani. Ostali mogu odmah da se upute ka Guči, gde ih čeka sedam punktova na kojima će samo prikazati potvrdu i naše ljubazno osoblje će im poželeti dobrodošlicu", naveo je Dolović.

Treći prsten je unutar samog Sabora, koji se ove godine održava tri dana.

"Ove godine se vraćamo korenima, vraćamo se izvornosti!", objasnio je Predsednik saborskog odbora.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:22

SVE JE SPREMNO ZA JUBILEJ! Sabor u Guči samo što nije počeo, a Dragačevci jedva čekaju da se njihovom varošicom prolomi zvuk trube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track