ČEKA SE REČ STRUČNJAKA: Ni posle mesec dana od požara u garaži saniteta lozničke Opšte bolnice ne zna se uzrok
Foto: Kurir/T.Ilić

velika materijalna šteta

ČEKA SE REČ STRUČNJAKA: Ni posle mesec dana od požara u garaži saniteta lozničke Opšte bolnice ne zna se uzrok

Srbija -

LOZNICA – Od izbijanja požara u garaži saniteta lozničke Opšte bolnice u utorak će biti mesec dana, a još se ne zna njegov uzrok. Tada su tri sanitetska i jedno putničko vozilo potpuno izgoreli dok je jedan sanitet oštećen. Posle požara je obavljen policijski uviđaj, a prema poslednjim informacijama iz lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) ono je izdalo naredbu za veštačenje radi utvrđivanja uzroka nastanka požara.

Nacionalnom kriminalističkom tehničkom centru u Beogradu povereno je veštačenje i očekuje se njihov nalaz i mišljenje veštaka radi utvrđivanja uzroka požara, kažu iz Tužilaštva. Dalji postupci OJT zavise od nalaza koji budu dobili, da li su u pitanju neispravne instalacije, ljudski faktor i slično. Bolnica se prema rečima dr Zorana Kovačevića, pomoćnik direktora ove ustanove, prilagodila novonastalim okolnostima, pacijenti kojima je potreban prevoz u ustanove van Loznice nisu za to uskraćeni mada je posle požara vozni park znatno smanjen.

Loznica, opšta bolnica, garaža saniteta, požar
foto: Kurir/T.Ilić

- Imamo podršku lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’, Specijalne bolnice za rehabilitaciju ’’Banja Koviljača’’, kao i domove zdravlja iz okruženja ako je pacijente neophodno voziti van našeg grada. Nadamo se da će osiguranje pokriti dva sanitetska vozila koja su bila nova i da ćemo tako nabaviti druga, samo što to neće ići tako brzo – kazao je on.

Podsetimo, požar u garaži saniteta Opšte bolnice Loznica izbio je u subotu, 17. jula oko dva sata ujutru i loznički vatrogasci su ga savladali oko pet. U požaru nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track