ZNAČAJNA AKCIJA U SUBOTICI I KRAGUJEVCU: Građanima omogućeni besplatni lekarski pregledi koji SPASAVAJU ŽIVOTE!
Foto: Kurir Televizija

KURIR TELEVIZIJA

ZNAČAJNA AKCIJA U SUBOTICI I KRAGUJEVCU: Građanima omogućeni besplatni lekarski pregledi koji SPASAVAJU ŽIVOTE!

Srbija -

Građani Srbije na severu i jugu, odnosno u Subotici i Kragujevcu imali su priliku da besplatno, brzo i bez zdravstvene knjižice provere svoje zdravstveno stanje.

Pregledi
foto: Kurir Televizija

Akciji su se, kako prethodnog vikenda, tako i ovog, odazvali građani svih starosnih struktura, najviše je bilo onih preko 65 godina, ali je interesovanje zabeleženo i kod mlađe populacije, rekla je doktorka Margareta Ramazatović iz Službe opšte medicine iz Doma zdravlja u Subotici.

02:41

BESPLATNI LEKARSKI PREGLEDI U SUBOTICI

- Odaziv je jako dobar, otkad smo stigli jutros nismo prestali, ovo je odlična mogućnost da Subotičani provere svoje opšte zdravstveno stanje, prilikom prijema merimo im pritisak,nivo šećera u krvi, holesterola što je isto vrlo bitna stavka, zatim radi se EKG, potom tumačenje rezultata i potom dalji savet gde i kako dalje - rekla je ona.

Pregledi
foto: Kurir Televizija

I u Kragujevcu je sprovedena slična akcija, tako da su građani mogli da posete internistu, obave ginekološke preglede, urade laboratorijske analize, odu kod dermatologa, neurologa i psihijatra.

01:56

KRAGUJEVČANI SE U VELIKOM BROJU ODAZVALO BESPLATNOM LEKARSKOM PREGLEDU

- Želimo da podsetimo sve naše dame na značaj redovnih preventivnih pregleda. Sve ginekološke bolesti su jako podmukle, ponekad simptomi izostanu, a nekada su izuzetno blagi i gotovo se svaka žena sretne sa njima kad tad u životu - rekao je ginekolog Mića Magdić u Kragujevcu.

Bonus video:

02:56

Dr klovnovi leče osmehom, muzikom i humanošću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track