KURIR TELEVIZIJA

U SOMBORU ODRŽANA 16. FIJAKERIJADA: Učesnici iz cele Srbije takmičili se u vožnji dvoprega i četvoroprega

Srbija -

Nadomak Sombora, poznatog po fijakerima, u selu Stapar, održana je šesnaesta fijakerijada na kojoj su se učesnici iz cele Srbije takmičli u vožnji dvoprega i četvoroprega.

Nekada osnovno prevozno sredstvo, a već decenijama predmet inspiracije vojvođanskim tamburašima, fijakeri se danas čuvaju od zaborava kroz manifestaciju posvećenu njima.

Fijakerijada
foto: Kurir televizija

Konji osedlani, zaprege nalickane, a šeširi na glavam učesnika vickasto nakrivljeni. Kao najbolji među njima izdvojio se najmlađi takmičar staparske fijakerijade, koji od malih nogu gaji ljubav prema ovom sportu.

Mladi Nikola sa uzdama u rukama, je do sada osvajao sva zlatna odličja u zemlji, u ovoj disciplini. Bio je prvak Srbije kao dete, pa i danas tek godinu punoletan. Na mestu suvozača uvek ga je bodrio njegov saputnik Peca.

Fijakerijada
foto: Kurir televizija

“Fijakerijada” je i ove godine privukla velik broj onih koji su uživali u manifestaciji jedinoj ovog tipa u Zapadnobačkom okrugu. Učestvovalo je 18 vozača dvoprega i osmoro četvoroprega, koji su odmerili umeća svojih četvoronožnih lepotana, za čiji nastup su ih čitave godine vredno pripremali.

Fijakerijada
foto: Kurir televizija

Ovaj revijalni turnir održan je, po tradiciji, na stadionu FK „Hajduk“ u Staparu, u organizaciji Konjičkog saveza Srbije i Sportskog udruženja za konjički sport iz Stapara.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:56

DR ZORICA TANASIJEVIĆ ZA KURIR TV O NOVOJ KOVID SITUACIJI: Slika govori više od reči, a ovo je PRVI znak bolesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track