OTKAZANA ŽUPSKA BERBA U ALEKSANDROVCU: Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije
Foto: Kurir/Ž.M.

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

OTKAZANA ŽUPSKA BERBA U ALEKSANDROVCU: Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije

Srbija -

Organizacioni odbor ovogodišnje privredno-turističke manifestacije „Župska berba 2021“, odlučio je da se otkaže ova svetkovina župskih vinara i vinogradara, zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije u opštini Aleksandrovac.

- Osnovni razlog za otkazivanje „Župske berbe“ je naglo povećanje broja zaraženih Župljana od Korone. Tačnije, u proteklih deset dana broj pozitivnih slučajeva se popeo na 118 lica, dok je jedno lice umrlo - kaže se u saopštenju Opštinske uprave Aleksandrovac.

Aleksandrovac
foto: Kurir/Ž.M.

Direktorka Doma zdravlja u Aleksandrovcu dr Veroslava Đorđević Tomić izjavila je danas da se više građana Župe trenutno nalazi na respiratorskim odeljenjima Kovid bolnice u Parunovcu, te da je njihova klinička slika veoma teška.

-Uvažavajući mišljenje i stavove zdravstvenih radnika, članovi Organizacionog odbora su zaključili da su životi građana važniji od proslave manifestacije, te da bi rizik održavanja „Župske berbe“ bio veliki i za to se otkazuje, odluka je Organizacionog odbora manifestacije “Župska berba 2021”.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Bonus video:

00:56

DR ZORICA TANASIJEVIĆ ZA KURIR TV O NOVOJ KOVID SITUACIJI: Slika govori više od reči, a ovo je PRVI znak bolesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track