NOVOZARAŽENIH MANJE NEGO JUČE: Korona uzela život 85-godišnjeg Čačanina
Foto: Youtube Printscreen

bilans

NOVOZARAŽENIH MANJE NEGO JUČE: Korona uzela život 85-godišnjeg Čačanina

Srbija -

ČAČAK – Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku za protekla 24 sata preminuo je jedan pacijent. Reč je o 85-godišnjem muškarcu iz Čačka koja je imao pozitivan PCR nalaz. u čačanskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 30 kovid pacijenata, jedan više nego juče.

U protekla 24 sata primljeno je sedam novih pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a petoro ih je otpušteno na kućno lečenje. U respiratornom centru smešten je jedan bolesnik, niko nije priključen na respiratore.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 44 pregleda, od čega 35 prvih. Dan pre toga bilo je 27 prvih i 10 kontrolnih pregleda.

U Moravičkom okrugu tokom protekla 24 sata testirano je 366 građana, od kojih je kod 68 utvrđeno prisustvo korona virusa. Od 249 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 45, iz Gornjeg Milanovca od 31 uzorka pozitivnih je 10, iz Lučana od 26 uzoraka pozitivnih je sedam i iz Ivanjice od 60 uzoraka pozitivnih je šest. Dan ranije evidentirano je 111 novozaraženih u celom okrugu.

U utorak je vakcinisano 57 lica, 79 ih je revakcinisano a 314 primilo je treću dozu vakcine.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track