U DVA DANA 101 POZITIVAN: Korona u Mačvanskom okrugu
Foto: T.Ilić

Korona ne popušta u Mačvanskom okrugu

U DVA DANA 101 POZITIVAN: Korona u Mačvanskom okrugu

Srbija -

LOZNICA - Po svemu sudeći kovid se ozbiljno zahuktava na području Mačvanskog okruga gde je za prva dva dana ove sedmice potvrđen 101 pozitivan uzorak na kovid-19.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u utorak je potvrđeno 55 pozitivnih uzoraka, u Šapcu 24, Loznici 18, Bogatiću četiri, Koceljevi tri, po dva u Vladimircima, Malom Zvorniku i Krupnju dok ih jedino nije bilo u Ljuboviji. Broj obolelih je premašio 500 i do sada ih je 519 u okrugu. Šabac trenutno ima 214 građana koji boluju od kovida, Loznica 183, Bogatić 42, Krupanj 26, Koceljeva 18, Ljubovija 14, a Mali Zvornik i Vladimirci po jedanaest. U Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju je ostao nepromenjen, ima ih šesnaest kao i dan pre, ali je veći broj prvih pregleda i juče ih je bilo 37 sa simptomima moguće korone od ukupno 73 pregledane osobe.

Infektologu je upućeno četrnaest pacijenata, u ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano 28, a od togа se devetnaest javilo prvi put lekaru tim povodom. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 45 pacijenata sa sumnjom na kovid i otkrila četiri nove pneumonije.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track