VRANJE: Angažovano još sedmoro lekara opšte medicine, u Pčinjskom okrugu još 97 novozraženih
Foto: T.S.

pčinjski okrug

VRANJE: Angažovano još sedmoro lekara opšte medicine, u Pčinjskom okrugu još 97 novozraženih

Srbija -

Na kovid 19 juče je testirano 378 lica sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je zaraženo 97 osoba, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, prenosi zvanični sajt grada.

Od tog broja najviše obolelih je u Vranju 48, Bujanovcu 22, Preševu 20, zatim Surdulici 4, Trgovištu 2 i Vladičinom Hanu jedan.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 100 pregleda, od čega su 74 prva. Urađena su 3 brza, 5 PCR i 78 antigenskih testova, 39 pozitivno na koronavirus.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 35 pacijenata pozitivnih na koronavirus sa upalom pluća, 26 je na kiseoniku.

Na bolničko lečenje primljeno je 6 pacijenata, a jedan je transportovan za Kruševac.

Vranje, Dom Zdravlja, vakcinisanje
foto: Kurir/T.S.

U Vranju je ukupan broj datih vakcina zaključno sa jučerašnjim danom 83.487, saopštio je ZC Vranje.

Prvom dozom vakcinisana su 29.403, a drugom 28.539 građana Srbije. Broj vakcinisanih gradjana Srbije trećom dozom je 1.033, saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove.Prvu dozu vakcine u Vranju primila su 13.283, a drugu 11.090 državljana Republike Severne Makedonije. Broj vakcinisanih građana BIH prvom dozom je 9, a drugom 12.

Ukupan broj datih vakcina u Vranju u toku jučerašnjeg dana je 379, navode iz ove zdravstvene ustanove.

Angažovano još sedmoro lekara opšte medicine

Zdravstveni centar Vranje saopštio je da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi angažovano sedam lekara opšte medicine.

Kako je navedeno, dvoje će raditi u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i petoro u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva na određeno vreme u periodu od 1. septembra 2021. godine do 15. januara 2022. godine.

" Što će omogućiti pružanje adekvatne zdravstvene zaštite građanimau potpunosti, nakon povlačenja lekara iz ovih službi koji su dobili i koji odlaze na dodeljene specijalizacije",navedeno je u saopštenju Zdravstvenog centra Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track