POČINJE ZAPRAŠIVANJE KOMARACA NA TERITORIJI SUBOTICE: Mole se pčelari da hitno ZATVORE KOŠNICE
Foto: Profimedia

tretman

POČINJE ZAPRAŠIVANJE KOMARACA NA TERITORIJI SUBOTICE: Mole se pčelari da hitno ZATVORE KOŠNICE

Srbija -

Preduzeće iz Sombora sprovodiće u skladu sa ugovorom o javno-privatnom partnerstvu za obavljanje usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na teritoriji Grada Subotice kombinovani tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje od danas do 3. septembra.

Kombinovani tretman odraslih komaraca će se izvršiti danas od 18 do 23 sata. Tretman iz vazduha će se sprovoditi u MZ Kelebija, Ljutovo, Donji Tavankut, Gornji Tavankut, Radanovac, Zorka i Makova Sedmica.

Tretman sa zemlje vršiće se u MZ Novo Selo, Gat, Ker, Aleksandrovo, Mali Bajmok, Peščara, Dudova Šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Novi Grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Željezničko Naselje, Palić, Hajdukovo, Čantavir, Bačko Dušanovo, Verušić, Mišićevo, Mala Bosna, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Višnjevac, Bikovo, Bajmok, Šupljak i Bački Vinogradi.

- Tretman sa zemlje će se vršiti ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin. Preparati su toksični za pčele pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje tri dana - kaže šef službe za komunalne poslove Goran Išpanović.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja