ZAVRŠEN 20. INTERETNO FESTIVAL U SUBOTICI: Nastupale brojne folklorne grupe iz Srbije i Mađarske
Foto: Kurir/N.H.

Etnopolis

ZAVRŠEN 20. INTERETNO FESTIVAL U SUBOTICI: Nastupale brojne folklorne grupe iz Srbije i Mađarske

Srbija -

SUBOTICA – Četvorodnevni „Interetno“ festival u Subotici, danas je završen, a jubilarna 20. manifestacija na Trgu je okupila veliki broj građana, posebno prilikom veličanstvenog programa na otvaranju, kada su nastupale brojne folklorne grupe iz Srbije i Mađarske.

Tradicionalno, ranijih godina, pre pandemije korone, na Trgu su plesale grupe iz čitavog sveta, pa su građani imali prilike da uživo vide folklorni program sa dalekih kontinenata, ali je ove godine manifestacija ograničena na naš i folklor susedne Mađarske.

Interetno festival
foto: Kurir/N.H.

Na Trgu je izveden zanimljiv program u „Etnopolisu”, a svakodnevne manifestacije, od vašara starih zanata, slikarskih radova, ponuda narodnih jela junećeg gulaša i kupusa sa kazana, igraonica za decu, trajale su tokom čitavog dana, a uveče su priređivani koncerti.

Tako je Trg Subotice postao zanimljiva turistička lokacija, uz šetnju, obilazak štandova pa i mogućnost da ručate ispod ogromnih suncobrana.

Interetno festival
foto: Kurir.rs/N.H.

Kulturni mađarski centar „Nepker“ organizovao je kao i ranijih godina manifestaciju, a organizatori kažu, da iako su izostali ove godine folklorci iz Azije, Rusije i Amerike, tradicionalna ponuda rukotvorina i i program Etnopolisa, bili su pravo bogatstvo i užitak za građane.

Na otvaranju je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić podržao manifestaciju rečima da je „Interetno festival deo subotičkog duha, a da je manifestacija „Nepkera“ koji obeležava 150 godina postojanja u Subotici, samo još jedna potvrda dobrih i bliskih odnosa Srbije i Mađarske.

Interetno festival
foto: Kurir/N.H.

„Grad Subotica će ostati pouzdan partner i ove manifestacije i mađarskog KC Nepker“, rekao je pored ostalog gradonačelnik Bakić.

Manifestaciju su obeležile i radionice dekorativne umetnosti, susret generacija Zlatna kapija, izložba Sto ljubavi, tradicionalna odeća vojvođanskih Mađara, FolKid – festival dečje narodne umetnosti, a održani su i koncerti ansambla Ravnica, mađarskog folklornog anambla Keve i drugih muzičara, muzičko književno veče sećanja na pesnika Adi Endrea, lutkarske i dečje pozorišne predstave, održane u „Etnopolisu“, zamišljenom svetskom gradu, na Trgu Subotice.

Kurir.rs/N.H.

Bonus video:

01:09

Sremska Mitrovica: Održan VINSKI PARK - NAJVEĆI vinarski festival u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track