KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: 71 novozaražen, povećan broj pacijenata na bolničkom lečenju
Foto: Kurir/T.Ilić

virus ne jenjava

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: 71 novozaražen, povećan broj pacijenata na bolničkom lečenju

Srbija -

LOZNICA – Na području Mačvanskog okruga koronavirus se uopšte ne šali, ne da ne spušta gas već, izgleda, postepeno, ali uporno ubrzava.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje tokom jučerašnjeg dana (25.8) potvrđen je 71 pozitivan uzorak na kovid -19, a najviše u gradovima Šapcu 33, i Loznici 16 dok u šest opština nijedna nije imala više od sedam pozitivnih koliko ih je bilo u Ljuboviji. Bogatić i Vladimirci imali su ih po pet, Koceljeva četiri, Krupanj jednog dok novozaraženih nije imao Mali Zvornik.

Broj obolelih je u odnosu na prethodni izveštaj povećan za šesnaest i trenutno ih je 560 u okrugu. Više od 400 obolelih ima samo u dva grada, Šabac (238) i Loznica (187), dok je takvih u Bogatiću 43, Krupnju 25, Koceljevi 22, Ljuboviji 19, Vladimircima 16 i Malom Zvorniku deset. Prema zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ tokom jučerašnjeg (25.8) dana u Trijažnom centru pregledano je 90 pacijenata, osamnaest više nego u utorak, sa akutnim respiratornim tegobama. Njih 39 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Šesnaest pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno primljena 41 osoba sa simptomima mogućeg kovida, a za njih jedanaest je to bio prvi dolazak tim povodom. Na 49 radiografija pluća dijagnostikovane su četiri nove pneumonije. Povećan je broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju za tri i danas ih je ukupno devetnaest.

Kurir.rs/T.Ilić

Bonus video:

02:55

DR ZORAN BEKIĆ: Deca starija od 12 godina bi trebala da se vakcinišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track