PALMA DOVEO 1.000 POLJOPRIVREDNIKA STIGLO U PARALIJU: Cilj da vide kako rade njihove kolege u EU i da tamo ne teče med i mleko
Foto: Palma Plus/D.M

konvoj krenuo iz Jagodine

PALMA DOVEO 1.000 POLJOPRIVREDNIKA STIGLO U PARALIJU: Cilj da vide kako rade njihove kolege u EU i da tamo ne teče med i mleko

Srbija -

Delegacija od 1.000 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije, koja je sinoć krenula iz Srbije, danas je stigla u Paraliju podno Olimpa u Grčkoj.

Najveći konvoj krenuo je sinoć sa parkinga Akva parka u Jagodini - 600 poljoprivrednika je sa teritorije grada Jagodine, a 400 iz drugih 35 gradova i opština.

Oni će do 1. septembra boraviti u grckoj regiji Pierija gde ce obići jednog velikog proizvođača stočne hrane i više proizvođača povrća u staklenicima. Najveći deo kompletnog troška ovog putovanja je plaćen sa računa Jedinstvene Srbije, od novca koji ova stranka dobija iz državnog budžeta kao parlamentarna stranka, a jedan manji deo troskova platili su donatori.

Jagodina
foto: Palma Plus/D.M

Organizator ovog putovanja je Skupstina grada Jagodine. "Mi smo do sada poljoprivrednike vodili na jedan od najvecih poljoprivrednih sajmova na svetu - u Pariz, nakon cega smo poljoprivrednicima u Jagodini podelili 440 junica i teladi, vise puta smo poljoprivrednike vodili u Beč i Grčku. Cilj je da naši poljoprivrednici vide kako rade njihove kolege u Evropskoj uniji i da vide da tamo ne teče med i mleko.

Gospodin poljoprivredni proizvođač nema ni godišnji odmor, ni slobodne dane, ni regres ni bolovanje i zato smo odlučili da vodimo naše poljoprivrednike. Želim im koristan boravak u Grčkoj i da se svi zajedno vratimo pozitivni u mislima, a negativni na koronu", rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji se nalazi na celu naše delegacije.

Kurir.rs/Palma plus/D.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track