AMBASADOR EGIPTA U POSETI KRALJEVU: Saradnja na lokalnom nivou još više će približiti dva naroda (FOTO)
Foto: J.S.

važan sastanak

AMBASADOR EGIPTA U POSETI KRALJEVU: Saradnja na lokalnom nivou još više će približiti dva naroda (FOTO)

Srbija -

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić ugostio je danas ambasadora Egipta Amr Alguvejlija i tom prilikom razgovarao sa uvaženim gostom o potencijalnoj saradnji.

- Saradnju smo uspostavili zahvaljujući našem sugrađaninu, gospodinu Draganu Biseniću, nekadašnjem ambasadoru Srbije u Egiptu. Bisenić je izuzetno cenjen u Egiptu, jer je kao ambasador, u dugom mandatu, uspeo da ojača odnose između dve države. U razgovoru sa egipatskim ambasadorom saznao sam da su u prethodna četiri meseca čak četiri izuzetno visoke delegacije iz Srbije posetile Egipat kako bismo uspeli da poboljšamo, ionako, već dobre odnose - kazao je Terzić.

Gradonačelnik Kraljeva je naveo i da se razgovaralo o saradnji u oblasti turizma, naročito banjskog, a podsetio je da su Mataruška i Bogutovačka banja uspešno privatizovane i da će Kraljevo uskoro imati dodatne kapacitete za smeštaj turista.

- Očekujemo da i turisti iz Egipta posete naš grad, a i ambasador ove cenjene države primetio je da su u Kraljevu hotelski kapaciteti trenutno popunjeni što znači da strani turisti uveliko posećuju grad na Ibru. Razgovarali smo i o saradnji u oblasti sporta i kulture, tim pre jer je naša izdavačka kuća već prevodila dela egipatskih pisaca i, osim sportista, planiramo da ugostimo i njihove umetnike - rekao je Terzić.

Kraljevo
foto: J.S.

Ambasador Arapske Republike Egipat čestitao je gradonačelniku Kraljeva dobru organizaciju međunarodne vojne vežbe koja je u toku u ovom gradu i u kojoj učestvuju i egipatski vojnici.

- Zajednička saradnja na svim poljima približiće naša dva naroda. Sledećeg meseca ću preneti poziv naše privredne komore Privrednoj komori u Beogradu. Bilo bi mi drago da ugostimo i predstavnike regionalnih privrednih komora, uključujući i Regionalnu privrednu komoru za Raški i Moravički okrug, čije je sedište u Kraljevu - istakao je ambasador Alguvejli.

Dodao je da će Egipćani postojeću saradnju sa Srbijom preneti i na lokalni nivo pa se uskoro može očekivati da jedan egipatski grad postane grad pobratim sa Kraljevom.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track