KORONA VIRUS U MAČVANSKOM OKRUGU: Pregledano za vikend skoro 250 pacijenata, najveći broj obolelih u Šapcu
Foto: Aleksandra Čolić

kovid19

KORONA VIRUS U MAČVANSKOM OKRUGU: Pregledano za vikend skoro 250 pacijenata, najveći broj obolelih u Šapcu

Srbija -

Kako se leto bliži kraju tako rastu korona brojke u Loznici. Prema zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" prethodna tri dana, petak, subota i nedelja, u Trijažnom centru pregledano je 249 pacijenata, 41 više nego vikend pre, sa akutnim respiratornim tegobama.

Od ovog broja 97 pacijenata javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je 36 pacijenta upućeno infektologu na dodatni pregled, a u Infektivnoj ambulanti ukupno je obavljen 71 pregleda pacijenata sa simptomima moguće kovid infekciju s tim da se 36 osoba javilo prvi put. Služba za radiološku dijagnostiku je na 143 snimka pluća dijagnostikovala dvadeset i jednu novu pneumoniju.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 27 kovid pacijenata, devet više nego u prethodnom izveštaju za četvrtak. Na nivou Mačvanskog okruga rastu brojke pa je u protekloj sedmici, od 23. do 28. avgusta, potvrđen 421 pozitivan uzorak, 130 više nego u prethodnom sedmičnom izveštaju dok je broj obolelih uvećan za 54 i sada ih je 715 u okrugu. Najviše pozitivnih, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, u minuloj sedmici imao je Šabac 196, a trocifrena je bila i Loznica sa njih 109 dok ih je u Bogatiću bilo 35, Vladimircima 25, Koceljevi 17, Krupnju 16, Ljuboviji 15 i osam u Malom Zvorniku.

Tokom vikenda Šabac je imao 52 novopozitivnih, Loznica 33, Bogatić sedam, Ljubovija pet, Vladimirci četiri, Koceljeva dva i Krupanj jednog dok ih nije bilo u malozvorničkoj opštini. Šabac ubedljivo prednjači po broju obolelih sa njih 316, Loznica ima 212, Bogatić 61, Vladimirci 32, Koceljeva 29, Krupanj 28, Ljubovija 25 i Mali Zvornik dvanaest. Kovid se, izgleda, ponovo zahuktava i opet pokazuje zube u Mačvanskom okrugu gde neprestano raste broj obolelih.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track