PČINJSKI OKRUG: Testirano 430, 85 zaraženo koronavirusom, od toga najviše u Vranju 46
Foto: Kurir/T.S.

korona bilans

PČINJSKI OKRUG: Testirano 430, 85 zaraženo koronavirusom, od toga najviše u Vranju 46

Srbija -

VRANJE - Sa teritorije Pčinjskog okruga, na kovid 19 testirano je 430 osoba. Analize su pokazale da je 85 osoba zaraženo koronavirusom, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije. Od tog broja najviše novoobolelih je u Vranju 46 i Bujanovcu 14.

Iz Preševa i Vladičinog Hana po 9 je zaraženih, četiri iz Trgovišta i tri osobe iz Surdulice.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje u Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 138 pregleda, od čega 85 prvih, i 53 kontrolna pregleda.Urađeno je 89 laboratorijskih analiza, 2 PCR, 8 brzih i 89 antigenskih testova, od kojih su 42 pozitivna na koronavirus.

Vranje, bolnica, Pčinjski okrug, korona
foto: T.S.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 66 pacijenata pozitivnih na koronavirus sa upalom pluća, 34 su na kiseoniku.

Na bolničko lečenje primljeno je 7 pacijenata, a jedan je transportovan za Kruševac. Među obolelima nema dece.

U kovid bolnici je 10 slobodnih mesta.

U ambulanti pri Bolnici obavljena su ukupno 64 pregleda, od toga 41 prvi i 23 kontrolna pregleda. Devet pacijenata je testirano na koronavirus. Među njima nema pozitivnih na kovid 19. Ukupan broj datih vakcina u Vranju sa presekom 1. septembra je 86.016, saopšteno je iz Zdravstvenog centra Vranje. Do sada je trećom dozom vakcinisano 2.167 građana Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track