Sremska Mitrovica: NAJMODERNIJA ŠKOLA U SRBIJI sada dobija i odgovarajuću fiskulturnu salu
Foto: Sremska Mitrovica živi

Sremska Mitrovica: NAJMODERNIJA ŠKOLA U SRBIJI sada dobija i odgovarajuću fiskulturnu salu

Srbija -

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici ima najviše ulaganja u obrazovnu infrastrukturu. Upravo je ovaj Grad od 2017. izgradio dve potpuno nove osnovne škole i jedan vrtić i to u tri svoja najveća naselja: Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku, najvećem selu u Srbiji. U izradi je još projekata iz ove oblasti, a danas je Gradska uprava potpisala ugovor sa izvođačima radova za rekonstrukciju fiskulturne sale OŠ “Jovan Popović”, škole koja je otvorena 1. septembra prošle godine.

“Grad Sremska Mitrovica je uspeo da realizuje sve projekte iz oblasti infrastrukture. U prilog tome govori i završena i puštena u rad nova zgrada OŠ “Jovan Popović” za koju sa ponosom mogu reći da je najbolja i najsavremenija u Srbiji. Tu se ne zaustavljamo, u prvoj polovini septembra počinju radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale ove škole, trajaće 120 kalendarskih dana, a biće finansirani iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica”, rekao je za Sremska Mitrovica živi, Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Sremska Mitrovica, fiskulturna sala
foto: Sremska Mitrovica živi

Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice, ovim povodom je izjavila da su ulaganja u obrazovanje investicija koja vraća najbolji kapital: “Mi kao lokalna samouprava neprestano sarađujemo i konkurišemo za sredstva iz ove oblasti kod republičkih i pokrajinskih institucija, što daje rezultate. U laćaračkom vrtiću više nema liste čekanja, učenici Popovićeve i škole u Mačvanskoj Mitrovici imaju bolje i zdravije orkuženje za učenje. U narednim godinama su ostali veliki projekti i želja i trudi da ih realizujemo, poput novog vrtića u Mačvanskoj Mitrovici i rekonstrukcije TŠC škole i vrtića u “29. novembru”.

Sremska Mitrovica, fiskulturna sala
foto: Sremska Mitrovica živi

Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track