KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 70 građana zaraženo, testirano 353
Foto: Kurir/T.Ilić

kovid19

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Još 70 građana zaraženo, testirano 353

Srbija -

Sa teritorije Pčinjskog okruga, na kovid 19 testirane su 353 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga.

Analize su pokazale da je 70 lica zaraženo korona virusom, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, prenosi zvanični sajt grada.

Od ovog broja 34 novoobolela su iz Vranja, 14 iz Bujanovca, 8 iz Preševa, šest iz Vladičinog Hana i po četiri osobe iz Surdulice i Trgovišta.

Raste broj pacijenata u kovid bolnici

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje u kovid bolnici hospitalizovana su 72 pacijenta pozitivna na koronavirus. Svi pacijenti su sa upalom pluća, 38 je na kiseoniku.

Na bolničko lečenje primljeno je 12 pacijenata, dva su otpuštena, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Među obolelima nema dece. Slobodna su četiri mesta.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 147 pregleda, od čega su 72 prva i 75 kontrolnih. Urađeno je 70 laboratorijskih analiza, jedan PCR, jedan brzi, kao i 82 antigenska testa, od kojih je 30 pozitivno na korona virus.

U Ambulanta pri Bolnici obavljeno je ukupno 75 pregleda, 50 prvih 25 kontrolnih. Ukupno je šest testiranih pacijenata pri Kovid ambulanti, svih šest je negativno.

Ukupan broj datih vakcina u Vranju sa presekom 3. septembra je 86.798, saopšteno je iz Zdravstvenog centra Vranje.

Trećom dozom do sada je vakcinisan 2.451 građanin Srbije. Ukupan broj datih vakcina u toku jučerašnjeg dana je 403.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track