KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Za 5 dana zabeleženo 650 novozaraženih
Foto: Aleksandra Čolić

kovid19

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Za 5 dana zabeleženo 650 novozaraženih

Srbija -

Poslednjeg dana avgusta Zavod za javno zdravlje u Šapcu obavestio je loznički Gradski štab za vanredne situacije da se epidemijska situacija u Mačvanskom okrugu pogoršava, broj novoobolelih iz dana u dan raste, a povećava se i broj pregleda u ambulantama i broj hospitalizovanih.

Prvi septembarski dani to i te kako potvrđuju jer je u okrugu u poslednjih pet dana potvrđeno 650 pozitivnih uzoraka na kovid - 19, 229 više nego cele prošle sedmice. Tokom jučerašnjeg (3.9) bilo je još 170 pozitivnih, u Šapcu 81, Loznici 38, Bogatiću 21, Koceljevi 11, Vladimircima osam, Krupnju šest, Ljuboviji tri i Malom Zvorniku dva.

Nastavljeno je i povećanje broja obolelih, sada ih je za 120 više i trenutno u okrugu od kovida boluje 1.141 osoba. Šabac je premašio 500, ima ih 503, sledi Loznica sa 298, a trocifren je i Bogatić sa 134 dok ostale lokalne samouprave nemaju više od 55 obolelih koliko je u Koceljevi.

Vladimirci imaju 53 obolelela građanina, Krupanj 48, Ljubovija 30, a najbolje se drži Mali Zvornik gde od korone boluje dvadeset osoba. Očigledno da virus ne gubi snagu, ali i pored ovakvih brojki utisak je da su građani opušteniji nego što bi trebalo da budu, ne poštuju se mere, pa čak ni nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru. U Loznici su tolerantne postale čak i neke trgovine u koje nije ranije bilo moguće zakoračiti bez propisno nošene maske na licu.

(Kurir.rs/T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track