Najnovije vesti

KORONA VIRUS U KOLUBARSKOM OKRUGU: Pozitivno 125 osoba, povećava se broj pregleda
Foto: Aleksandra Čolić

kovid19

KORONA VIRUS U KOLUBARSKOM OKRUGU: Pozitivno 125 osoba, povećava se broj pregleda

Srbija

Korona virus potvrđen je kod 125 osoba u Kolubarskom okrugu, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje.

U Valjevu je 81 osoba novozaražena, u Lajkovcu 16, Ljigu devet, po sedma u Osečini i Ubu, dok je u Mionici novopozitivnih.

U valjevskoj bolnici se na lečenju nalaze 75 pacijenata sa simptomima korona virusa.

Od početka epidemije od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu su preminule 423 osobe. U Valjevu je preminulo njih 237, Ubu 51, Mionici 44, Osečini 32, Lajkovcu 30 i Ljigu 29 osoba.

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije korona virusom je potvrđen kod 21.855 osoba, od čega je u Valjevu njih 13.204, Ubu 2.563, Mionici 1.748, Lajkovcu 1.701, Ljigu 1.381 i u Osečini 1.258.

Veliki obim posla u valjevskom Domu zdravlja

Broj pregleda, testiranja, laboratorijskih analiza i snimanja rendgen aparatom u Kovid ambulanti valjevskog Doma zdravlja se svakodnevno povećava. U poslednje vreme dnevno ima i više od 400 pregleda, od čega su oko polovine prvi pregledi.

Uz to, povećanjem broja građana pozitivnih na korona virus umnožavaju kontrole i dijagnostičke procedure. Zbog svega toga se povremeno stvaraju gužve i čekanje se produžava, ali je to i veliki pritisak i na zaposlene, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Uprava Doma zdravlja svakodnevno prati situaciju i preduzima organizacione promene kako bi se čekanje smanjilo. Od prošlog petka se rezultati izdaju na improvizovanom šalteru, odnosno na prozoru jedne od ordinacija u prizemlju. To je svakako smanjilo pritisak na glavni ulaz i skratilo čekanje ljudima koji dolaze samo po rezultate. Povećan je i broj timova, tako da u svakoj smeni radi po pet ordinacija.

- Sa povećanjem pregleda, kontrola i dijagnostičkih usluga Dom zdravlja će otvarati još ordinacija u Kovid ambulanti, ali moramo da istaknemo da je trenutno veliki obim posla sa pacijentima koji nemaju simptome respiratornih infekcija i koji dolaze u odeljenja Opšte medicine i Medicine rada (drugi sprat) na druge vrste pregleda i produžavanje terapija. Osim toga, svakodnevno su četiri lekara (u dve smene) angažovana na vakcinaciji u Centru za kulturu - navodi se u saopštenju za javnost Doma zdravlja.

Zbog toga apeluju na sve građane kojima to nije neophodno i hitno da sačekaju sa odlaskom kod lekara, kako bi deo osoblja sa ovih odeljenja mogao da pomogne u radu Kovid ambulante.

Pacijenti za produžavanje hronične terapije mogu da koriste brojeve telefona brojeve 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7.00 do 12.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs , klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

- Zahvaljujemo svim pacijentima koji pokazuju veliko strpljenje, prvenstveno onima koji čekaju na usluge Kovid ambulante. Uprava Doma zdravlja će se potruditi da i u narednim danima, prateći situaciju, preduzme korake kako bi rad bio efikasniji, u skladu sa mogućnostima - dodaje se u saopštenju za javnost.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track