KURIR TELEVIZIJA

KORONA BUKTI U KRAGUJEVCU: Više od 100 obolele dece, počela kombinovana nastava, razmišlja se o VANREDNOJ SITUACIJI

Srbija -

Kragujevac je jedno od žarišta korona virusa. Broj zaražene dece u školama svakodnevno raste, a govori se i o opciji uvođenja vanredne situacije.

Tri kragujevačke škole označene su kao mesta u kojima korona bukti, a ukupno je oko stotinu obolelih đaka. Zbog toga se u školskim klupama trenutno samo polovina đaka, a nastava se odvija po kombinovanom modelu.

Kragujevac škola
foto: Kurir TV

Direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković za Kurir televiziju objašnjava da jedna grupa nastavu pohađa ponedeljkom, sredom i petkom, a druga grupa utorkom i četvrtkom, pa da se onda smenjuju.

"Nije lako organizacijski, ali je jako važni da se trudimo da đaci onlajn nastavu prate uživo u realnom vremenu, samo u svojim domovima", ispričala je ona.

Kragujevac škola
foto: Kurir TV

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić dodaje da se broj novozaraženih pacijenata korona virusom svakodnevno kreće između 150 i 200, a da oko deset procenata novozaraženih korona virusom svakodnevno bude hospitalizovano.

Kragujevac škola
foto: Kurir TV

"Razmišljamo o uvođenju vanredne situacije, ali smo prošle godine imali negativna iskustva. Namučili smo trgovce, privredu, ugostitelje, a bili smo opet među najpogođenijim gradovima i opštinama u Srbiji. Ta mera nam je svakako na raspolaganju", navodi on, a da je sve u pripravnosti za priliv većeg broja kovoid pacijenata potvrđuje i proširenje kapaciteta Univerzitetskog kliničkog centra.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:32

SVE VIŠE NOVOZARAŽENIH U SREMSKOJ MITROVICI: Ljudi traže vakcinu, otvaraju se vakcinalni punktovi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track