OSNOVNE ŠKOLE U PČINJSKOM OKRUGU DOBILE DRONOVE: Najmlađim Vranjancima stigao i specijalni IT nameštaj
Foto: Rotary Club Vranje

donacija

OSNOVNE ŠKOLE U PČINJSKOM OKRUGU DOBILE DRONOVE: Najmlađim Vranjancima stigao i specijalni IT nameštaj

Srbija -

Na inicijativu Rotari kluba u Vranju osnovnim školama u Pčinjskom okrugu podeljeni su dronovi.

Osnovnim školama koje imaju peti i šesti razred podeljeno je 36 dronova dok je Predškolska ustanova "Bambi" u Vranjskoj Banji dobila specijalni nameštaj za inkluzivnu nastavu i šest komoda od IT opreme za obavljanje nastave.

Čitava akcija realizuje se u okviru Global grantova "Godine uzleta" i "Dronovi za osnovne škole".

Na osnovu potpisanog Memoranduma sa Ministarstvom prosvete pod nazivom "Za lepšu školu" Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju nabavke dronova za osnovne škole, a sa ciljem učenja programskih jezika "skreč" i "pajton" koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike petog i šestog razreda. U projekat se uključio i Rotari klub u Vranju.

Vranje, Rotary Club Vranje
foto: Rotary Club Vranje

- Cilj nam je da sve osnovne škole koje imaju peti i šesti razred na početku školske godine dobiju opremu za učenje. Shodno tome je uručenje donacije u Vranju - ističe predsednik Rotari kluba Vranja Uroš Ilić.

Vranje, Rotary Club Vranje
foto: Rotary Club Vranje

Na svečanosti koja je tim povodom organizovana u Skupštini grada guvernerka Rotari distrikta 2483 Srbija i Crna Gora Zorica Jestrović istakla je da će ovo biti samo podstrek za još intenzivniji rad i nove akcije.

Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja, zahvalila se na donaciji.

- Sa Rotari klubom imamo uspešnu saradnju i ovo nije prva akcija koja je realizovana. Donacija odlazi u prave ruke jer je vrlo bitno da učenici prate razvoj nauke i tehnologije - rekla je Jović.

Prisutne je pozdravio i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković podsetivši da su učenici iz Pčinjskog okruga ostvarivali zapažene rezultate na polju informatike i da će nova oprema doprineti da budu još uspešniji.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja