IZAĐI MI NA TEGLU ZA NAJBOLJI AJVAR: U Kruševcu održana tradicionalna turističko gastronomska manifestacija
Foto: Ž.M.

uprste da poližeš

IZAĐI MI NA TEGLU ZA NAJBOLJI AJVAR: U Kruševcu održana tradicionalna turističko gastronomska manifestacija

Srbija -

U zabavnom parku “Šarengrad” u Kruševcu, danas je održana tradicionalna turističko gastronimska manifestacija „Izađi mi na teglu“. Kruševačke domaćice (i domaćini) takmičili su se u pripremanju najboljeg ajvara, ali su brojnim posetiocima bili na raspolaganju i raznovrsni gastronomski specijaliteti, uključujući i degustaciju domaćih pića.

ajvar
foto: Ž.M.

Manifestaciju, koja je deo Nacionalnog takmičenja u pripremanju najboljeg ajvara, otvorila je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, a u ovoj sezoni obići će više od 30 gradova širom Srbije.

Danas je Kruševac bio na mapi najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu, a takmičile su se . domaćice zaposlene u javnim preduzećima, fabrikama i ustanovama i dokazale da najpoznatiji srpski gastronomski brend ima duboko ukorenjenu porodičnu tradiciju na srpskim trpezama.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović pozdravila je sve učesnike, ali i sponzore koji su obezbedili vredne nagrade:

ajvar
foto: Ž.M.

“Dragi takmičari, nadam se da ste se naoružali zdravim takmičarskim duhom, kulinarskim strpljenjem i ljubavlju što je i tajna pobedničkog recepta. Svim takmičarima želim uspeha , a pobedničkoj ekipi puno sreće u finalnom takmičenju”, istakla je ćelnica Lazarevog grada.

Turistička organizacija grada Kruševca je bila suorganizator manifestacije, a svim takmičarima je obezbeđen štand opremljen „smederevcem” za pečenje paprika i spremanje ajvara, drvima, stolovima, stolicama i svim potrebnim posudama. Svaka ekipa je dobila i papriku u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, zatim tegle, ulje, so…

ajvar
foto: Ž.M.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 10 ekipa, pobednik će ići u finalno takmičenje za najajvar, a biće nagrađen i najlepše uređen štand.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track