VELIKI DAN ZA ŽUPU: Počela izgradnja planinarskog doma u Mitrovom Polju (FOTO)
Foto: Ž.M.

investicija

VELIKI DAN ZA ŽUPU: Počela izgradnja planinarskog doma u Mitrovom Polju (FOTO)

Srbija -

U MZ Bzenice u Mitrovom Polju počela je izgradnja Planinarskog doma.

Reč je o investiciji koja je 50 odsto podržana od strane Ministarstva privrede, a 50 odsto se finansira iz budžeta opštine Aleksandrovac.

Objekat je smešten u predivnoj prirodi i predstavlja deo izuzetnog turističkog potencijala u Župi kakvo je Mitrovo Polje koje ima status turističke destinacije. Početak radova obišli su predsednik opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović i predsednik Skupštine opštine Slavoljub Miljković.

dopisnik
foto: Ž.M.

- Ideja za izgradnju Planinarskog doma dugo godina postoji kod nas i napokon je sprovodimo u delo. Ministarstvo privrede je dosta učinilo za nas ove godine. Finansira i izgradnju vodovodne mreže za pet mesnih zajednica u donjem delu Župe, a takođe i izgradnju ovog objekta. U isto vreme od strane Republike Srbije izvode se radovi na izgradnji 7,5 km puta u Župi, a očekuje se i početak radova na sanaciji puta Novaci-Dubokinac u dužini od tri kilometra - ističe predsednik opštine Aleksandrovac Mirko Mihajlović.

dopisnik
foto: Ž.M.

Čelnik Župe zatim kaže da su to projekti koje ova potkopaonička opština ne bi mogla sama da finansira iz budžetskih sredstava, ali uz pomoć države i određenih resornih ministarstava je to postalo realno moguće.

Ove godine je u oblasti komunalne infrastrukture realizovano više investicionih projekata. Opština Aleksandrovac iz svog budžeta finansira izgradnju nekih lokalnih puteva i rekonstrukciju 2,5 km puteva koji povezuju više mesnih zajednica.

(Kurir.rs/ Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja