NOVO OBDANIŠTE ZA DAN OPŠTINE: Mališani iz Malog Zvornika imaju novi vrtić
Foto: Shutterstock

sutra otvaranje

NOVO OBDANIŠTE ZA DAN OPŠTINE: Mališani iz Malog Zvornika imaju novi vrtić

Srbija -

MALI ZVORNIK - Novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove ‘’Crvenkapa“ u malozvorničkoj mesnoj zajednici Donje Naselje svečano će biti otvoren sutra na Dan opštine.

Svečanosti će, kako je najavljeno, prisustvovati Urs Šmid, ambasador Švajcarske u Srbiji, Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, predstavnici Švajcarske agencije za saradnju i razvoj, i HELVETAS-a za istočnu Evropu, sa saradnicima.

Novi objekat obdaništa izgrađen je i opremljen sredstvima Nagradnog fonda Vlade Švajcarske koji je opština Mali Zvornik osvojila kao nagradu za najbolje iskazane rezultate u okviru programa ‘’Reforma poreza na imovinu“ u toku 2019. i 2020. godine. Iz nagradnog fonda utrošeno je 15,2 miliona dinara, bez PDV-a, za izgradnju objekta sa neophodnim unutrašnjim opremanjem i uređenjem dvorišta.

Dodatni troškovi na projektovanju, pripremnim radovima, priključku električne energije, hidrantskoj mreži i slično koštali su opštinu oko milion dinara. Novoizgrađeni objekat ima dve zasebne učionice sa mokrim čvorom za decu, prostoriju za vaspitače, trpezariju, toalet za osoblje i samostalno grejanje sa kotlom na pelet.

U zavisnosti od starosne grupe koja bude upisana novi objekat PU ‘’Crvenkapa’’ moći će da primi od 40 do 50 dece. Inače, prema rang listi zahteva za upis u školskoj 2021/2022 godini oko četrdesetoro mališana ostalo je ‘’ispod crte“. Prema informaciji iz opštine posle izdavanja upotrebne dozvole i saglasnosti za zapošljavanje vaspitnog osoblja objekat bi, očekuje se, mogao početi da radi u toku ove godine.

Sutra će biti održana i svečana sednica Skupštine opštine na kojoj će zaslužnima biti uručena visoka opštinska priznanja.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track