JEDNA OD GLAVNIH SAOBRAĆAJNICA U GRADU: Počela rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića u centru Gornjeg Milanovca (FOTO)
Foto: kabinet predsednika Opštine Gornji Milanovac

Trenutno se postavljA prvI sloj asfalta

JEDNA OD GLAVNIH SAOBRAĆAJNICA U GRADU: Počela rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića u centru Gornjeg Milanovca (FOTO)

Srbija -

Juče je u Gornjem Milanovcu započeta rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, jedne od glavnih saobraćajnica u gradu koja na sanaciju čeka više od 30 godina. Trenutno se radi na postavljanju prvog sloja asfalta na delu od raskrsnice sa Ulicom 1300 kaplara do Proleterskih brigada.

"Asfaltiranje je planirano u dva sloja da bi saobraćajnica, osim za putnička, bila pogodna i za teretna vozila. Kako je naredne godine u planu rekonstrukcija Takovske ulice, kroz ovaj deo grada saobraćaj će biti frekventniji, a upravo će ulica Vuka Karadžića služiti kao alternativni pravac", izjavio je Dejan Kovačević predesednik Opštine Gornji Milanovac, koji je juče obišao radove. Radove na sanaciji kolovoza u dužini od 1.000 metara izvodi Kompanija „Svin“.

Gornji Milanovac
foto: kabinet predsednika Opštine Gornji Milanovac

"Vrednost radova je 14 miliona dinara. Tekuća godina je rekordna po ulaganjima u infrastrukturne projekte, a jedna od najznačajnijih saobraćajnica koja se rekonstruiše je svakako Ulica Vuka Karadžića. Veoma sam zadovoljan dinamikom obavljanja posla" rekao je Kovačević.

On je naveo da očekuje završetak radova i pre ugovorenog roka, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Oba sloja asfalta na deonici puta koja se izgrađuje, kako je rekao, trebalo bi da budu postavljena do kraja nedelje.

Gornji Milanovac
foto: kabinet predsednika Opštine Gornji Milanovac

U prvoj fazi radova na rekonstrukciji ove ulice na ovoj trasi postavljeni su novi ivičnjaci, a JKP je izvršilo zamenu vodovodnih cevi, kao i sanaciju kvarova na vodovodnoj mreži.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track