TUTIN JE DANAS KRENUO NA KOMBINOVANU NASTAVU: Jedini su od 1. septembra bili na ONLAJN NASTAVI, brojke jasno pokazuju pomak
Kemal Ćorović, Foto: Zorana Jevtić

KONAčNO

TUTIN JE DANAS KRENUO NA KOMBINOVANU NASTAVU: Jedini su od 1. septembra bili na ONLAJN NASTAVI, brojke jasno pokazuju pomak

Srbija -

Svakodnevno pratimo sitiaciju kada su u pitanju deca - rekao je za Kurir direktor Doma zdravlja Tutin Kemal Ćorović

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da od danas, 20. septembra na kombinovanu nastavu krenu srednje škole u 45 gradova i opština, među kojima će biti i Tutin, koji je od 1. septembra jedini bio na onlajn nastavi zbog loše epidemiološke situacije.

Situacija se u toj opštini promenila na bolje, a o tome je za Kurir govorio direktor Doma zdravlja Tutin Kemal Ćorović koji je otkrio kako se to desilo.

On je za Kurir tokom minulog vikenda otkrio i kakva je situacija sa decom u toj opštini. U avgustu mesecu, kaže, imali su po 40,50 novozaraženih dnevno, a sada samo po 15. I broj pregleda se prepolovio, a s početkom školske godine ništa se od prvog septembra nije pogoršalo.

- Što se školske godine tiče, svakodnevno pratimo sitiaciju kada su u pitanju deca. Gledamo šta se dešava konstantno. Stanje sada nije alarmantno, zato đaci konačno mogu u školske klupe. U avgustu smo imali 71 zaraženo dete, a a pre dva dana 38, što je duplo manje, a deca su sedela kod kuće - rekao je on, i dodao da je odziv na vakcinaciju mladih na toj opštini izuzetno loš.

- Mlađa populacija od 12 do 18 se slabo odaziva na vakcinaciju. Imamo samo 40- tak vakcinisanih. - rekao je on za Kurir.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track