02:45

KONOBARI TRLJAJU RUKE ZBOG NAJAVE O OBAVEZNOM BAKŠIŠU! Evo zbog čega je ta namera dobra, kao i šta kažu građani ANKETA

od 10 do 12 odsto

KONOBARI TRLJAJU RUKE ZBOG NAJAVE O OBAVEZNOM BAKŠIŠU! Evo zbog čega je ta namera dobra, kao i šta kažu građani ANKETA

Srbija -

Ostaviti napojnicu konobaru, uskoro bi mogao da postane obavezan čin, a ne gest dobre volje u znak zahvalnosti za dobru uslugu.

Iako rešenje još nije doneto, Ministarstvo finansija procenjuje visinu napojnice, a ona se kreće od 10 do 12 odsto ukupnog računa.

Nebojiša Vivod, čačanski ugostitelj, povodom ovih najava za Kurir televiziju kaže da šta god da se sprovede u delo, cene ne bi trebalo dirati u ugostiteljskim objektima.

"Kod nas su ljudi takvi da je nekome mnogo i 10 dinara ako je obavezno, dok će pojedini ostaviti i 200 dinara ako su zadovoljni uslugom. Vreme će pokazati koliko je značajan zakon, ali sigurno će pomoći zaposlenima koji računaju na platu i zaradu od bakšiša", rekao je Vivod.

Nenad Prnjak, konobar, dodaje da u buduće neće morati da krije bakšiš.

"Nećemo morati da ga odvajamo, da razmišljamo o višku u kasi, zatvranaju lokala i pisanju kazni", priča konobar i dodaje da je napojnica veća vikendom nego radnim danima.

Gosti ne kriju da ostavljaju bakšiš u vrednosti od 10 odsto, ili onoliko koliko je svojim radom, uslugom i tretmanom zaslužio.

Pogledajte anketu Kurir televizije u video prilogu na početku teksta.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:48

NAJHUMANIJI KAFIĆ U BEOGRADU: DECA SVRATIŠTA ovde dobijaju PRVI POSAO, a sa svakom kafom i vi im donirate pomoć (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track