URUČENA OPŠTINSKA PRIZNANJA I NAGRADE UČENICIMA: Obeležen dan Varvarina (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

23. septembar

URUČENA OPŠTINSKA PRIZNANJA I NAGRADE UČENICIMA: Obeležen dan Varvarina (FOTO)

Srbija -

Dan opštine Varvarin, 23. septembar i 211. godišnjica Varvarinske bitke obeleženi su pomenom učesnicima čuvenog boja iz Prvog srpskog ustanka, polaganjem venaca srpskim i ruskim vojnicima u spomen parku “Sastavci” i svečanom sednicom Skupštine opštine Varvarin.

Najviše opštinsko priznanje, Plaketu opštine Varvarin, dobili su ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković zbog velikog doprinosa u radu i privrednom razvoju opštine Varvarin i Ivan Jovanović iz Orašja za doprinos u razvoju sportskog života, promociji i očuvanju istorijske i kulturne baštine Temnićkog kraja. Za nesebičan i požrtvovan doprinos u borbi za očuvanje života i zdravlja ljudi tokom epidemije zarazne bolesti COVID-19, posthumno su dodeljene Plakete opštine Varvarin i zdravstvenim radnicima dr Dragoslavu Arsiću iz Toljevca, dr Miroslavu Vasiću iz Sela Varvarin i Snežani Radovanović, laborantkinji iz Bačine.

Varvarin, učenici, nagrade
foto: Kurir/Ž.M.

Plaketu opštine Varvarin, u ime ministarke koja je bila sprečena da dođe, primio je državni sekretar u ministarstvu privrede Milan Ljušić, a Zahvalnice opštine Varvarin uručene su dr Ljubinki Stojanović iz Varvarina, Crvenom krstu Varvarin, Ivanu Krstiću iz Varvarina, inače učesniku rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine i jednom od boraca sa Košara, učiteljici Snežani Josić iz Gornjeg Katuna, Miodragu Gligorijeviću – Miganu iz Paraćina i direktorki Republičke direkcije za robne rezerve Zorici Anđelković. Uručene su i nagrade đacima generacije i nosiocima diplome “Vuk Karadžić” Srednje škole Varvarin i svih osnovnih škola, osvajačima nagrada sa Republičkih takmičenja, kao i protovgradnim strelcima koje opština poslednjih godina nagrađuje na svoj Dan.

Varvarin, učenici, nagrade
foto: Kurir/Ž.M.

“Osnovni cilj rukovodstva naše malene opštine jeste stvaranje boljih uslova za život naših građana. U poslednjih godinu dana lokalno rukovodstvo se trudilo da ulaže u putnu infrastrukturu i da gradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, održavamo nekategorisane puteve na celoj teritoriji opštine Varvarin, u svim mesnim zajednicama, a paralelno sa ovim radovima nismo zaboravili ni na ulaganje u prosvetu, obrazovanje, zdravstveni sistem, sport, kulturu, da očuvamo životnu sredinu i ulažemo u ekologiju i da ne zaboravimo ni jedan segment društva. Varvarin je deo velikog državnog projekta “Čista Srbija” i ovim projektom biće izgrađeno 45 km kanalizacione mreže u našoj opštini”. Jedini cilj je da odgovorimo na poverenje koje nam je ukazano na prethodnim izborima”, istakla je predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Varvarin, učenici, nagrade
foto: Kurir/Ž.M.

U ime nagrađenih i u ime ministarke privrede Anđelke Atanasković na priznanju, zahvalio se državni sekretar u Ministarstvu privrede Milan Ljušić i rukovodstvu opštine i svim građanima čestitao Dan opštine. Recital “Srpska priča” izvele su učenice Srednje škole Varvarin, a nastupio je i učenik Muzičke škole “Stevan Hristić”, koji je na harmonici odsvirao numeru “Kaljinka”.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja