UČENICI JEDVA ČEKAJU DA BUDU SVI ZAJEDNO U UČIONICI: Tutin od ponedeljka na REGULARNOJ NASTAVI, jedna stvar brine profesore i đake
Foto: Kurir Tv

Direktor Gimnazije u Tutinu

UČENICI JEDVA ČEKAJU DA BUDU SVI ZAJEDNO U UČIONICI: Tutin od ponedeljka na REGULARNOJ NASTAVI, jedna stvar brine profesore i đake

Srbija -

U školama u Tutinu je prethodne nedelje primenjivan kombinovani model nastave, a već od ponedeljka 27. septembra svi učenici se vraćaju u školske klupe.

Ministarstvo prosvete je odlučilo da će se od ponedeljka 27. septembra kombinovani model nastave primenjivati u šrednjim školama ne teritoriji 18 lokalnih samouprava, dok će se treći model nastave primenjivati u srednjim školama na teritoriji Ivanjice, Užica i Novog Pazara.

Od samog početka školske godine Tutin je primenjivao treći model nastave, odnosno svi učenici su počeli školsku godinu onlajn nastavom zbog tamošnje loše epidemiološke situacije.

Broj vakcinisanih građana u Tutinu jedva da prolazi 10 odsto, ali škole su sada dočekale uspeh jer će sva deca ponovo biti zajedno u školskim klupama. Rifat Gegić, direktor Gimnazije, rekao je za Kurir da je oduševljen zbog ove odluke Ministarstva prosvete.

- Treba ustaliti ovaj ritam prelaska sa onlajn nastave, na kominovani model, a od ponedeljka i dolazak svih đaka u školu. Deca se trude da se naviknu. Tokom ove nedelje sam obišao sva odeljenja u gimnaziji i razgovarao sa učenicima kako treba da se štite da čuvaju sebe, svoju porodicu, a i nas. U 99 odsto slučajeva se mere poštuju - kaže Gegić i dodaje:

- Poštovanje mera se isplatilo i dočekali smo da svi krenu u školu. Međutim, ipak postoji zabrinutost među profesorima i decom da ne dođe opet do velikog broja zaraženih. Mislim da su učenici shvatili ozbiljnost situacije.

On navodi i da je primetno ushićenje kod dece jer svi jedva čekaju da se vide. - Videćemo kako će biti od ponedeljka, maksimalno se trudimo da poboljšamo situaciju - zaključio je Gegić.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track