DONACIJA DRONOVA ŠKOLAMA U TEMNIĆU: Rotari klub Kruševac podržava modernizaciju u prosveti
Foto: Kurir/Ž. M.

Za lepšu školu

DONACIJA DRONOVA ŠKOLAMA U TEMNIĆU: Rotari klub Kruševac podržava modernizaciju u prosveti

Srbija -

Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju za nabavku bespilotnih letelica - dronova za osnovne škole, a sa ciljem učenja programskih jezika skreč i pajton koji su predviđeni nastavnim planom i programom informatike za učenike 5. i 6. razreda.

- U okviru projekta "Za lepšu školu", a na osnovu potpisanog Memoranduma sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Rotari klub Kruševac dobio je 30 dronova, sa obavezom da ih podeli školama sa teritorije Rasinskog okruga. Pet dronova pripada školama sa područja opštine Varvarin i uručili smo im sa željom i nadom da to decu oplemeni, da im skrene pažnju, da im bude novina u učenju i, u svakom slučaju, njihovom daljem usavršavanju u školi - kaže Dejan Debeljaković, predsednik Rotari kluba Kruševac.

Temnić, dronovi
foto: Kurir/Ž. M.

On kaže da su Projekat finansijski pomogli Rotari Fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Nosilac projekta je Rotari klub Sremska Mitrovica, a glavni inostrani partner je Rotari klub Kočani iz Severne Makedonije.

- Sakupljeno je 117.200 dolara i nabavljeno 670 dronova za osnovne škole u Srbiji u velikom broju gradova. Za preko 200 nastavnika informatike i osnova tehnike rotarijanci organizuju i besplatne seminare kako bi stečena znanja nastavnici što bolje preneli svojim đacima - zaključuje Debeljaković.

Temnić, dronovi
foto: Kurir/Ž. M.

Seminari i uručenje donacije organizuju se u 9 gradova u Srbiji, koji će zajedno sa Rotari klubovima biti domaćini školama i iz okolnih mesta.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track