LAJKOVČANI DANAS BIRAJU NAJLEPŠU MEĐU KRAVAMA: Misicama i pratiljama u 3 kategorije i novac i robne nagrade
Foto: Profimedia

Regionalna izložba krava u Lajkovcu

LAJKOVČANI DANAS BIRAJU NAJLEPŠU MEĐU KRAVAMA: Misicama i pratiljama u 3 kategorije i novac i robne nagrade

Srbija -

LAJKOVAC - Regionalna izložba goveda simentalske rase održaće se u danas Lajkovcu na prostoru budućeg Agrobiznis centra.

U katalog 39. Izložbe priplodnih goveda simentalske rase kolubara 2021. upisano je 117 najboljih grla kolubarskih stočara, odabranih na području opština Lajkovac , Mionica Ljig , Ub i Valjevo.

Nakon ocenjivanja grla, svečano otvaranje izložbe je najavljeno za 12:30 časova, posle čega će od 13 časova biti proglašeni pobednici i dodeljene nagrade.

krave, krava
foto: Rina

Komisija za ocenjivanje grla je u eminentnom sastavu: dr Vlada Pantelić - Institut za stočarstvo Zemun Polje Beograd, dr Radivoje Đurđević - SVC “Velika Plana” i dr Radosav Vujić - Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Valjevo.

Na tradicionalnoj izložbi “simentalca” u Lajkovcu ocenjuju se grla u tri kategorije: junice, prvotelke i krave. Pored šampionskih nagrada u svim kategorijama, novčane i robne nagrade sleduju i za tri pratilje u svakoj konkurenciji, za apsolutnu šampionku, za najbolju kolekciju grla, najboljeg stočara iz lajkovačke opštine i niz drugih nagrada.

Krava, Krave
foto: Shutterstock

Generalni pokrovitelj 39. izložbe je Opština Lajkovac, a organizatori Opštinska uprava Lajkovac, Centar za poljoprivredu Lajkovac, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara“ Lajkovac, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase “Kolubarski simentalac” Valjevo i Centralno udruženje odgajivača goveda simentalske rase.

Zbog pandemije, prvi put je prošle godine izostalo održavanje stočarske izložbe u Lajkovcu. Organizacija je i ove godine prilagođena epidemiološkim okolnostima.

Kurir.rs/S.S./FOTO: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track