PONUĐENO VIŠE OD 1.000 RADNIH MESTA: Sa srednjom školom najtraženiji zavarivači, bravari, građevinci i tekstilci (FOTO)
Foto: J.S.

Sajam zapošljavanja u Kraljevu

PONUĐENO VIŠE OD 1.000 RADNIH MESTA: Sa srednjom školom najtraženiji zavarivači, bravari, građevinci i tekstilci (FOTO)

Srbija -

najtraženiji zavarivači, mašinbravari, bravari, elektromonteri, građevinski radnici, šivači - konfekcionari, kao i operateri za rad i u tekstilnoj i u mašinskoj struci.

KRALJEVO - Ispred sedišta lokalne samouprave u Kraljevu, na Trgu Jovana Sarića, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje - filijale u Kraljevu, održan Sajam zapošljavanja na otvorenom, na kojem je nezaposlenim građanima ponuđeno više od hiljadu slobodnih radnih mesta.

Kraljevo, Sajam zapošljavanja, zaposlenje, posao
foto: J.S.

- Godinama unazad svi zajedno radimo na poboljšanju uslova za nova zapošljavanja, a mi kao grad obezbeđujemo finansijska sredstva za javne radove i stručnu praksu. U poslednih nekoliko godina u Kraljevu se zaposlilo čak sedam hiljada radnika. Trenutno u „Leoniju“ radi 3.800 Kraljevčana, u „Eurotaj“ grupi oko 1.050, a u „Giru“, koji je do 2016. godine zapošljavao 300 ljudi, danas radi 800 žitelja Kraljeva, rekao je na otvaranju Sajma zapošljavanja dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Terzić je istakao da su to važni koraci koji Kraljevo vode napred, da se svakoga dana otvaraju nova radna mesta i da mladi ljudi, ali i oni koji su u periodu tranzicije ostali bez posla, imaju šansu da rade.

Kraljevo, Sajam zapošljavanja, zaposlenje, posao
foto: J.S.

- Grad Kraljevo svake godine za zapošljavanje izdvaja više od 10 miliona dinara, a osim toga, sa nemačkom organizaciom „Help“, potpisali smo ugovor kojim smo svim onim ljudima koji rade zanatske poslove i poslove u uslužnim delatnostima obezbedili novac za kupovinu neophodnih mašina za posao. Tu je i pomoć Grada i Vlade Švajcarske kojom ćemo omogućiti građanima da se samozaposle, naveo je Terzić.

Po rečima Snežane Prelić, direktorke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kraljevu, Sajam zapošljavanja ove godine održan je na otvorenom zbog epidemioloških razloga, ali i zbog velike potrebe poslodavaca za radnicima.

Kraljevo, Sajam zapošljavanja, zaposlenje, posao
foto: J.S.

- Tržište rada u Kraljevu se znatno promenilo unazad nekoliko godina i svedoci smo trke za sve boljim i kvalitetnijim kadrovima. Na Sajmu su, osim devet poslodavaca - izlagača, gosti bili i Mašinski fakultet, Udruženje poslovnih žena grada Kraljeva, predstavnici Regionalne privredne komore i Školske uprave Kraljevo. Najtraženiji kadrovi su, kada je u pitanju fakultetsko obrazovanje, diplomirani mašinski i građevinski inženjeri, inženjeri elektrotehnike, diplomirani ekonomisti i programeri, kazala je Snežana Prelić.

1 / 10 Foto: J.S.

Kada je u pitanju srednji stepen kvalifikacija, prema njenim rečima, u Kraljevu su trenutno najtraženiji zavarivači, mašinbravari, bravari, elektromonteri, građevinski radnici, šivači - konfekcionari, kao i operateri za rad i u tekstilnoj i u mašinskoj struci.

Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track